Slecht Ajax verliest van FC Utrecht

door SJvanveen 1353

Slecht Ajax verliest van FC Utrecht

door SJvanveen 1353

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht verloren. De Amsterdammers speelden slecht, zorgden nauwelijks voor gevaar en kregen vlak voor tijd de deksel op de neus. Yassin Ayoub schoot koelbloedig de 1-0 tegen de touwen.

FC Utrecht-Ajax stond voorafgaand aan de wedstrijd vooral in het teken van de perikelen rondom de supporters van beide clubs. Fans van Ajax mochten niet aanwezig zijn in het stadion van FC Utrecht terwijl de fans van de Utrechtse club juist antisemitische spreekkoren lieten horen in de vorige editie van het beladen duel.

Het was dan ook een andere FC Utrecht-Ajax dan de voorgaande jaren. Minder beladen met simpelweg minder sfeer. Dat had ook zijn naslag op het veld. Want veel viel er de eerste helft in de Galgenwaard niet te beleven.

De koploper trad aan met drie verdedigers en Anwar El Ghazi verving Viktor Fischer in de basiself van Ajax. Echt gelukkig was de rechtsbuiten echter niet in zijn acties. El Ghazi leed veel balverlies en had slechts één goed schot tussen de palen.

Dat schot was ook het enige serieuze wapenfeit van de equipe van Frank de Boer in de eerste helft. Met de inbreng van Fischer in de rust voor de wat aangeslagen Amin Younes probeerde de trainer iets anders in de tweede helft.

Maar de invalbeurt van de Deen was tekenend voor Ajax in de wedstrijd. Ajax had de bal en controleerde de wedstrijd maar het was slordig, laks en heel erg slecht. Ajax kreeg dan ook de deksel op de neus in de slotfase. Ayoub ging mee naar voren en schoof koelbloedig de 1-0 tegen de touwen. Kort daarvoor had Milik nog een grote kans om zeep geholpen.

Door de nederlaag van Ajax loopt het niet uit op concurrent PSV. De Eindhovenaren speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Feyenoord kan de grote winnaar van het weekend worden. Bij winst kunnen de Rotterdammers gelijk in punten komen met Ajax.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Leeuwin, Kum, Ayoub, Strieder, Barazite (78' Joosten), Ludwig, Letschert, Klaiber, Haller, Ramselaar.
Wissels FC Utrecht: Nog niet bekend.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald; Gudelj, Bazoer, Klaassen, Serero (83' Van de Beek); El Ghazi (69' Schöne), Milik, Younes (46' Fischer).
Wissels Ajax: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Dijks, Van de Beek, Schöne, Fischer.

Scoreverloop:
87' Ayoub (1-0)

Bijzonderheden:
- Er zijn geen uitsupporters van Ajax aanwezig.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties