Schreuder legt uit waarom hij Lucca tegen Telstar als linksbuiten liet spelen

door Bart Veenstra 92

Bron AS

Schreuder legt uit waarom hij Lucca tegen Telstar als linksbuiten liet spelen

door Bart Veenstra 92

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder wilde tijdens het oefenduel met Telstar zowel Mohammed Kudus als Brian Brobbey zestig minuten in de spits zien. Zodoende maakte hij de keuze om Lorenzo Lucca, die normaal gesproken centrumspits is, vanaf de linkerkant te laten spelen.

'Lucca is ook een "negen", maar ik wilde zowel Kudus als Brobbey zestig minuten in de spits laten spelen', begint Schreuder zijn uitleg. 'Lucca speelde als linksbuiten naar binnen, met Wijndal als linksback die daardoor diep kon gaan', aldus de trainer van Ajax, die uitleg geeft over zijn opstelling voor het oefenduel van vorige week.

Tevredenheid over Kudus en Brobbey als spitsen

Schreuder staat er nog altijd achter om Kudus als spits te laten spelen, ook al wil de Ghanees zelf liever vanaf het middenveld spelen. 'Kudus heeft het in de wedstrijden die hij als spits speelde goed gedaan, ook in de Champions League', zegt Schreuder, die ook ziet dat Brobbey zich goed heeft ontwikkeld. 'Hij heeft al acht goals gemaakt. Hij wilde er 23 maken, dus hij is goed op weg. Dat is mooi om te zien en zo kijk ik ernaar. Het is maar net hoe je ernaar wil kijken.'

De vraag richting de herstart van de Eredivisie is: wie is nu de eerste spits van Ajax? 'Brian kan in potentie dé spits van Ajax worden. Hij moet steeds meer gaan voetballen. Hij heeft een goede voorbereiding gehad en een uitstekend trainingskamp. Tegen Telstar was hij ook goed. Hij moet in zichzelf blijven investeren, maar we hebben ook geleerd dat we met Brian moeten doseren.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.