Rensch verklaart emoties na doelpunt: 'Mijn oom is gisteren begraven'

door Thijs Zwagerman 18

Bron ESPN

Rensch verklaart emoties na doelpunt: 'Mijn oom is gisteren begraven'

door Thijs Zwagerman 18

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch reageerde op emotionele wijze na het maken van de 3-0 tegen Fortuna Sittard. Na afloop vertelde de talentvolle verdediger dat dit alles te maken had met het feit dat zijn oom dinsdag werd begraven.

‘Toen ik de bal in het net zag gaan was ik heel blij, maar aan de andere kant was ik ook verdrietig. Gisteren (dinsdag, red.) is namelijk mijn oom begraven. Daar ben ik bij geweest en dat was emotioneel. Daarom is dit doelpunt ook voor hem’, verklaarde Rensch na afloop van Ajax - Fortuna Sittard voor de camera van ESPN.

Vervolgens werd de rechtsback ook gevraagd naar zijn moeilijke seizoen tot dusver. Rensch verloor zijn basisplaats bij Ajax en speelde zelfs weer wedstrijden met Jong Ajax. Daar had het talent het een tijdje moeilijk mee. ‘Ik hield er ergens wel rekening mee dat dit een keer kon gebeuren. Ik ben niet de enige rechtsback bij Ajax, want je hebt natuurlijk ook Noussair Mazraoui en Jurriën Timber. Dat is altijd een strijd en je bent nooit zeker van je basisplaats. Ik probeer ervoor te vechten, maar dat ging de laatste maanden wisselvallig. Van het Nederlands elftal en de Champions League naar de Keuken Kampioen Divisie gaan is best wel lastig’, erkent Rensch.

'Dat zagen jullie ook wel aan mijn spel'

De rechtsback stelt vervolgens dat het verwerken van deze mentale klap terug te zien was in zijn spel. ‘Ja, dat zagen jullie ook wel aan mijn spel, denk ik. Het belangrijkste was om mijn hoofd erbij te houden en dat was aan het begin wel een beetje moeilijk. Nu probeer ik mijn bijdrage te leveren als ik erin kom of als ik speel. Ik moet mijn draai weer gaan vinden en hopelijk is dat nu weer een beetje gelukt’, besloot Rensch optimistisch.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties