Ook Ajax C1 kampioen van Nederland

door Sjoerd Valkering 15

JEUGD UITERMATE SUCCESVOL - Ajax C1 is donderdagmiddag kampioen van Nederland bij de C-junioren geworden. In Zoetermeer won de C1 van Ajax met 3-1 van PSV C1. In navolging van het eerste elftal, de A1 en de B1 kon ook de C1 de kampioensschaal in ontvangst nemen. Ajax C1 kende tegen PSV C1 een bliksemstart. De eerste aanval was gelijk raak. Middenvelder Gino Dekker schoot vanaf 17 meter raak. Na 5 minuten spelen was het al 2-0. Adham El Idrissi behield het overzicht en Rugamana schoot binnen vanaf vijf meter. Na deze treffer kwam PSV beter in de wedstrijd. Na een goede redding van Ajax-doelman Meendering maakte Meyssen na 10 minuten de 2-1 op aangeven van Steven Bergwijn.

In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De beste kansen waren wel voor PSV, waar aanvoerder Kenneth Paal enkele malen dichtbij de gelijkmaker was. Aan de andere kant liet Rugamana een kans op de derde treffer van Ajax liggen.

Na rust werd het duel snel beslist . Een hoge voorzet van Leon Bergsma werd door Donny van de Beek gecontroleerd en zeer fraai in de verre hoek gekruld. De ploeg van trainer Kreek hield de overhand in de tweede helft en had met wat meer geluk de score verder kunnen opvoeren. In verdedigend opzicht kwamen de Amsterdammers nauwelijks meer in echte problemen.