Onana keert terug in wedstrijdselectie Ajax voor duel met Go Ahead Eagles

door Terrence Riepma 293

Onana keert terug in wedstrijdselectie Ajax voor duel met Go Ahead Eagles

door Terrence Riepma 293

Laatst geüpdatet

André Onana maakt zondag zijn herintrede in de wedstrijdselectie van Ajax, zo weet de NOS zaterdagochtend bekend te maken. De doelman is weer speelgerechtigd na zijn dopingschorsing en maakt zodoende zijn terugkeer in de selectie van Erik ten Hag.

Onana keerde eind vorige maand al terug bij de training van de A-selectie en sinds 4 november zit de dopingschorsing van de Kameroener erop. Dit gebeurde in verband met het feit dat Maarten Stekelenburg voor de rest van het seizoen eruit ligt met een blessure.

Er was dus een plek in de keepersgilde van Ajax om op te vullen en daarom werd Onana er weer bijgehaald. Of de 25-jarige ook daadwerkelijk weer speelminuten krijgt, is nog maar de vraag. Remko Pasveer is in de ogen van Ten Hag momenteel de nummer één onder de lat: 'Op dit moment ben ik heel erg tevreden met de prestaties van Remko. Momenteel is Remko met deze prestaties onze nummer één.'

Onana krijgt dopingschorsing

Onana speelde zijn laatste duel namens Ajax op 31 januari eerder dit jaar. Toen werd er met 0-3 gewonnen op bezoek bij AZ. De goalie werd vervolgens op 5 februari geschorst nadat er in zijn urine het verboden middel furosemide werd gevonden tijdens een dopingcontrole. In eerste instantie werd Onana door de UEFA geschorst voor twaalf maanden, maar de internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing terug tot negen maanden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties