Ünüvar kan nieuwe nederlaag niet voorkomen

door Finn Dekker 109

Jong Ajax heeft maandag voor de zevende keer op rij niet weten te winnen. Dit keer kwamen de Amsterdammers niet voorbij Jong AZ. Sterker nog, er werd verloren op bezoek bij de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. De goal van Naci Ünüvar mocht niet baten. Het werd 2-1 in Wijdewormer.

Het was Jong AZ dat het sterkst aan de wedstrijd begon. In totaal werden er zo’n drie speldenprikjes uitgedeeld in de eerste tien minuten, waaronder een doelpoging van Jelle Duin. Kjell Scherpen, die terugkeerde in de basis, werd zodoende al vroeg in de wedstrijd tot een redding gedwongen.

Op het moment dat de Alkmaarders leken te gaan scoren, viel de goal aan de andere kant. Het was Ünüvar die de openingsgoal voor zijn rekening nam. Dit op aangeven van Brian Brobbey. Tegen PEC Zwolle bleef de talentvolle spits negentig minuten op de bank, waardoor Brobbey in de basis mocht beginnen.

Lang konden de Amsterdammers echter niet profiteren van de voorsprong. Binnen tien minuten kwam Jong AZ langszij, door een goal van Duin. In de resterende tien minuten van het eerste bedrijf waren er nog kansen over en weer, waarvan eentje voor Kian Fitz-Jim. Opvallender was echter het uitvallen van Enric Llansana met een blessure. De verdediger werd nog voor rust vervangen door Liam van Gelderen.

Na de thee kwam Jong Ajax juist beter uit de startblokken. Brobbey, die na een uur werd gewisseld, werd ternauwernood van het scoren gehouden door doelman Hobie Verhulst. Daarna moest het aluminium een doelpunt van de ploeg van Mitchell van der Gaag voorkomen, na een knal van rechtsbuiten Sontje Hansen.

Niet Jong Ajax, maar Jong AZ kwam daarna op voorsprong. Kenzo Goudmijn tekende halverwege de tweede helft voor de derde goal van de avond. De middenvelder schoot van net buiten de zestien raak. In de tegenaanval leek Ünüvar vervolgens de stand weer in evenwicht te brengen, ware het niet dat Verhulst wederom een goede redding in huis had.

Een slotoffensief zoals in Kerkrade, waar Jong Ajax in de slotfase middels twee goals alsnog een punt pakte, zat er niet in. Al was notabene Scherpen bij een laatste corner in de blessuretijd nog dichtbij met het hoofd. En dus gingen er weer punten verloren, waardoor het linkerrijtje steeds verder uit het zicht verdwijnt.