Matig Ajax speelt gelijk tegen RB Leipzig

door Melle Goekoop 552

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een gelijkspel tegen RB Leipzig. De Amsterdammers speelden een matige wedstrijd, maar waren vroeg op voorsprong gekomen dankzij Dusan Tadić. In de tweede helft maakte Christoffer Nkunku de gelijkmaker voor de Duitsers.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de overleden Noah Gesser. Ajax begon met de waarschijnlijk beoogde basiself tegen de Duitse club. Maarten Stekelenburg begon op doel en daarvoor stonden Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Voor de Argentijnen waren dit de eerste minuten voor Ajax in de voorbereiding.

Op het middenveld speelde Ten Hag met Daley Blind en Ryan Gravenberch in de controle, terwijl Davy Klaassen de meest aanvallende middenvelder is. Voorin kreeg nieuweling Steven Berghuis zijn eerste basisplaats, die werd bijgestaan door Sébastien Haller en aanvoerder Dusan Tadić.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de vierde minuut wist Mazraoui Tadić te vinden in het zestienmetergebied. De Serviër twijfelde niet en haalde hard en beheerst uit: 0-1. Na het goede begin werd het spel van Ajax tijdens de eerste helft minder en kwam RB Leipzig steeds beter in de wedstrijd te zitten.

Lisandro Martinez, Nicolas Tagliafico, Davy Klaassen en Sébastien Haller bleven achter in de kleedkamer na de eerste helft en werden vervangen door Perr Schuurs, Devyne Rensch, Victor Jensen en David Neres. Acht minuten na de rust viel dan ook de verdiende gelijkmaker voor de Duitsers. Een goede actie van Amadou Haïdara zorgde ervoor dat Christoffer Nkunku op Stekelenburg af kon gaan. De Fransman omspeelde de Oranje-international en zette Leipzig weer op gelijke hoogte. Een paar minuten later kwam Ajax goed weg, toen de 2-1 van Leipzig werd afgekeurd wegens buitenspel van Kevin Kampl.

Ajax had het lastig gedurende de rest van de tweede helft en creëerde weinig kansen. Ook in de passing ging er veel mis bij de Amsterdammers. RB Leipzig kreeg nog de nodige kansen, maar wist deze niet af te maken. De oefenwedstrijd tegen de Duitsers was de laatste van het trainingskamp in Oostenrijk. Op 7 augustus kan Ajax de eerste prijs van het seizoen pakken, wanneer er met PSV wordt gestreden om de Johan Cruijff Schaal.