Ajax mist grote kansen en speelt na zwakke tweede helft doelpuntloos gelijk

door Brent Tomassen 5121

Ajax heeft doelpuntloos gelijkgespeeld tegen AZ. In de eerste helft miste Ajax veel kansen, met name via Brian Brobbey, maar scoorde het niet. Na rust kwam Ajax nog goed weg na een schot op de paal. Door het gelijkspel lijkt ook de tweede plaats voor Ajax ver weg.

Ajax begon sterker aan de wedstrijd dn AZ en dat leverde binnen acht minuten al direct twee mogelijkheden op. Eerst kon Brobbey koppen na een goede voorzet van Steven Bergwijn, maar de inzet van de spits was te slap. Een paar minuten later werd Brobbey weggestuurd door Jurriën Timber, de spits legde terug en Mohammed Kudus schoot de bal net voorlangs.

Na een dik kwartier volgde een enorme kans voor de bezoekers. Tijjani Reijnders stond na een pass van Yukinari Sugawara opeens vrij voor Gerónimo Rulli, maar de keeper redde met zijn voet. In de rebound kregen Myron van Brederode en Jens Odgaard de bal er ook niet in.

Drie minuten later volgde een poging aan de andere kant. Kudus gaf de bal mee aan Bergwijn, de linksbuiten kwam naar binnen en krulde de bal fraai op de paal. Een kwartier later gaf Dusan Tadic de bal voor op Brobbey en Kudus, maar de spits kon net niet bij de bal, waar Kudus er wellicht beter voor had gestaan.

De grootste kans voor rust moest toen nog komen, want na een aanval via Brobbey, Tadic en Klaassen belandde de bal pal voor de voeten van eerstgenoemde. Doelman Matthew Ryan lag al, maar Brobbey schoot de bal recht op de keeper. De rebound werd vervolgens vanuit een lastige hoek door Bergwijn op de lat gejaagd.

Na rust viel er bar weinig te genieten en kwam Ajax nog goed weg een kwartier voor tijd. Mayckel Lahdo kon uithalen en schoot de bal op de binnenkant van de paal. Even later kon Kenneth Taylor nog vrij uithalen op aangeven van Davy Klaassen, maar de bal ging hoog over. Zodoende bleef het 0-0.

Rulli; Rensch (74' Sánchez), Timber, Álvarez, Hato; Klaassen (74' Conceição), Tadic, Taylor; Kudus (46' Wijndal), Brobbey, Bergwijn.

Stekelenburg, Pasveer, Bassey, Wijndal, Lucca, Sánchez, Grillitsch, Baas, Regeer, Conceição, Godts, Vos.

Opstelling AZ:

Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans (78' Mihailovic); Odgaard (40' Lahdo), Pavlidis (78' Meerdink), Van Brederode.

Wissels AZ:

Verhulst, Deen, Mihailovic, Lahdo, Bazoer, Vanheusden, Buurmeester, De Jong, M. de Wit, Meerdink, Goes.

-

- In aanloop naar de wedstrijd tussen Ajax en AZ spraken wij met Olaf Lindenbergh! Lees het interview hier!