Eerste CL-punt na sterke tweede helft

door Lisanne 661

(K)LASSE - Ajax heeft woensdagavond zijn eerste wedstrijd in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Paris Saint-Germain. Lange tijd leek PSG af te stevenen op een overwinning, maar met een knappe vrije trap bezorgde Lasse Schöne Ajax een punt.

In de openingsfase was PSG licht de betere partij, alhoewel kansen voor de hoofdstedelingen uitbleven. Het was echter in de veertiende minuut raak voor PSG. Nicolai Boilesen werd kinderlijk eenvoudig weggezet door Lucas Moura, die de bal gaf aan Zlatan Ibrahimovic. Hij scoorde niet, maar uit de rebound die volgde was Edinson Cavani wél trefzeker. In de daaropvolgende fase bleef PSG de bovenliggende partij.

Ajax probeerde het hier en daar vanaf afstand, maar kansen konden zij niet creëren. De ruststand was 0-1 maar al direct na de rust had deze stand verdubbeld moeten worden. Na een grote fout van Niklas Moisander kon Lucas in zijn eentje afgaan op Jasper Cillessen, maar zijn poging belandde naast.

Een van de gevaarlijkste pogingen van de wedstrijd tot dan toe kwam na 48 minuten van invaller Niki Zimling, die vanaf dertig meter net overschoot. Zimling zorgde met zijn goede inspeelpass en rust voor een ommekeer bij de jonge Amsterdammers, waardoor de ploeg van Frank de Boer in tegenstelling tot de eerste helft wél aan voetballen toe kwam. Doordat Anwar El Ghazi na een uur spelen in het veld kwam voor Kollbein Sigthorsson, werd Ajax nog dynamischer met Schöne in de punt van de aanval.

PSG bleef echter wel dreigend, onder meer door gevaarlijke uitbraken via de pijlsnelle Lucas en een vrije trap van Ibrahimovic. De Fransen vergaten echter het duel op slot te gooien, waardoor Ajax in leven bleef en kon blijven hopen op een gelijkspel. Dat lukte ook toen Schöne met een geweldige vrije trap de 1-1 scoorde. Het doelpunt gaf Ajax nieuwe krachten en Schöne was nog geen vijf minuten later weer dicht bij een treffer. Ditmaal belandde zijn vrije trap op de paal.

Ajax ging, met invaller Arek Milik, op zoek naar de winnende treffer en vond hier en daar ruimte voor afstandsschoten van Boilesen en de balvaste Andersen. Een goal werd niet meer gemaakt en dus pakte Ajax een punt in haar eerste Champions League-duel en dat tegen de miljoenformatie van Laurent Blanc.

Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever (45' Zimling), Serero; Schöne (82' Milik), Sigthórsson (66' El Ghazi), Andersen

Wissels: Boer, van der Hoorn, Denswil, Zimling, Duarte, Milik, El Ghazi

Opstelling PSG: Sirigu; van der Wiel, Luiz, Marquinhos, Maxwell; Motta, Verratti, Matuidi; Lucas Moura, Cavani, Ibrahimovic
Wissels: Douchez, Camara, Digne, Cabaye, Pastore, Bahebeck, Lavezzi

14' 0-1 Edinson Cavani
74' 1-1 Lasse Schöne