Ten Hag over rechtsbackpositie: 'Kijk naar fitheid en tactiek' | Ajax Showtime

Ten Hag over rechtsbackpositie: 'Kijk naar fitheid en tactiek'

door Thijs Zwagerman 65

Bron AS

Ten Hag over rechtsbackpositie: 'Kijk naar fitheid en tactiek'

door Thijs Zwagerman 65

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag wil nog niet prijsgeven wie er donderdagavond rechtsback zal spelen tegen AS Roma. Ajax kan niet beschikken over de geschorste Devyne Rensch en de geblesseerde Noussair Mazraoui, maar Ten Hag zegt nog altijd voldoende opties te hebben.

‘We hebben verschillende mogelijkheden. Ik ga niet prijsgeven welke kaart ik ga spelen, maar we hebben natuurlijk Klaiber, we kunnen met Jurriën Timber schuiven en we hebben ook Quinten Timber meegenomen’, legt de oefenmeester zijn keuzemogelijkheden voor op de vooruitblikkende persconferentie.

Vervolgens neemt Ten Hag het aanwezige journaille mee in zijn overwegingen en legt hij uit hoe hij bepaalt wie er tegen AS Roma rechtsback zal spelen. ‘Het is afhankelijk van een aantal afwegingen, bijvoorbeeld van fitheid. De mensen die we mee hebben genomen zijn fit, maar iemand als Schuurs is er bijvoorbeeld even uit geweest. Op de afsluitende training wil ik zien hoe fit hij daadwerkelijk is. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook naar wat we morgen (donderdag, red.) nodig hebben. Dat is dus een tactische afweging.’

Denk jij dat Ajax na 10 minuten op voorsprong staat tegen AS Roma? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties