Ajax O18 geeft goede voorbeeld en verslaat Besiktas met 3-1

door Thijs Zwagerman 136

Bron AS

Ajax O18 geeft goede voorbeeld en verslaat Besiktas met 3-1

door Thijs Zwagerman 136

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax O18 heeft dinsdagmiddag tegen Besiktas de eerste overwinning in de Youth League geboekt. Op Sportpark de Toekomst was de ploeg van trainer Dave Vos de gehele wedstrijd de betere ploeg en werd er verdiend met 3-1 gewonnen.

Vanaf de eerste minuut ontvouwde zich op De Toekomst een spelbeeld dat viel te verwachten. Besiktas zakte zeer compact in en Ajax probeerde deze verdedigende organisatie van achteruit met combinatiespel te breken. In de openingsfase lukten dit de Amsterdammers behoorlijk. Via Gabriël Misehouy en Kristian Hlynsson kreeg Ajax binnen een kwartier twee aardige schietkansen, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Silvano Vos was vervolgens met een afstandspoging wel zeer dichtbij. Vanuit de tweede lijn haalde hij vernietigend uit, maar zijn pegel kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Hierna nam de dominantie van Ajax ietwat af en kreeg Besiktas zelfs enkele mogelijkheden om er in de counter uit te komen. De Turken verschenen diverse keren dreigend voor het Ajax-doel van Tom de Graaff, maar doeltreffend waren ook deze momenten niet. Daar kwam aan de andere kant van het veld verandering in toen Hlynsson na ruim een halfuur spelen de ban brak. De IJslander was het eindstation van een fraaie aanval. Na een voorzet van de dreigende Raphaël Sarfo en goed terugleggen van Amourricho van Axel Dongen tekende Hlynsson voor de bevrijdende openingstreffer.

In het begin van de tweede helft leek Hlynsson ook direct voor de 2-0 te zorgen, maar na een goede actie van Jaydon Banel eindigde het schot van Hlynsson net naast het doel van Besiktas. Niet veel later was het echter alsnog raak. Vos veroverde de bal op zijn eigen helft en stuurde direct Misehouy de diepte in. De aanvallende middenvelder hield goed het overzicht en speelde de meegelopen Van Axel Dongen aan. Van Axel Dongen bleef koelbloedig en verdubbelde de voorsprong voor Ajax met een zuiver schot in de hoek.

Het bleek één van de laatste acties van Van Axel Dongen, want luttele minuten later werd de aanvoerder van Ajax O18 naar de kant gehaald. De linksbuiten verliet het veld gelijktijdig met collega-buitenspeler Sarfo, die vanaf de rechterflank een prima wedstrijd speelde. Kort na deze Ajax-wissels kreeg Besiktas een enorme kans om terug te komen in de wedstrijd. De diepgaande aanvoerder van de Turken, Koray Yagci, werd echter uitstekend afgestopt door Ajax-doelman Tom de Graaff. De keeper greep adequaat in en hield zijn doel schoon. Dat deed De Graaff even later dunnetjes over door een strafschop van dezelfde Yagci te stoppen. De spits van Besiktas kreeg na een duel met de sterk spelende Olivier Aertssen een gemakkelijk gegeven strafschop, maar slaagde er vanaf elf meter dus niet in om De Graaff te passeren.

Aan de andere kant gooide Ajax de wedstrijd vervolgens in het slot. Misehouy krulde vanaf de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze de derde Amsterdamse treffer tegen de touwen en verschafte Ajax daarmee weer lucht. In de slotfase werd het nog wel even spannend toen Yagci zijn derde grote kans wél verzilverde door bij de tweede paal de 3-1 binnen te tikken. Dichterbij dan dit kwam Besiktas echter niet meer, waardoor Ajax de eerste zege van dit Youth League-seizoen boekte.

Opstelling Ajax:

De Graaff; Gooijer, Aertssen, Milovanovic, Aning (80' Bobson); Vos (85' Brandes), Hlynsson, Misehouy; Sarfo (62' Jermoumi), Banel (80' Kjaer Jensen), Van Axel Dongen (62' Dall).

Wissels Ajax:

Kremers, Van Bohemen, Jermoumi, Kjaer Jensen, Brandes, Dall, Bobson.

Opstelling Besiktas:

Bilgin; Tutar, Aydemir, Agrap, Terzi; Ilkhan; Demir, Bilgiç, Çiçek, Duishoev; Yagci.

Wissels Besiktas:

Baytekin, Yildiz, Kömeç, Oral, Bilikli, Can, Korkmaz.

Doelpunten:

1-0 Kristian Hlynsson (35')

2-0 Amourricho van Axel Dongen (55')
3-0 Gabriël Misehouy (78')
3-1 Koray Yagci (81')

Bijzonderheden:

- Tom de Graaff stopt een penalty van Koray Yagci (76').

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties