'KNVB bereikt definitief akkoord met Van Gaal, Blind mee als assistent'

door Thijs Zwagerman 144

Bron De Telegraaf

'KNVB bereikt definitief akkoord met Van Gaal, Blind mee als assistent'

door Thijs Zwagerman 144

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. De 69-jarige oefenmeester heeft woensdagavond definitief een akkoord bereikt met de KNVB en tekent een contract van anderhalf jaar. Danny Blind zal assistent-bondscoach worden.

Naast Blind zal de technische staf van Van Gaal bij Oranje gaan bestaan uit Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek. De invulling van zijn staf was een belangrijk punt voor Van Gaal in de gesprekken met de KNVB. Blind zal zijn post in de Raad van Commissarissen van Ajax hoogstwaarschijnlijk verlaten om assistent-bondscoach van Van Gaal te worden.

Voor Fraser, die 'gewoon' aanblijft als trainer van Sparta Rotterdam, lonkt over anderhalf jaar het bondscoachschap. Volgens De Telegraaf hoopt de KNVB dat Fraser onder de hoede van Van Gaal kan worden klaargestoomd tot diens opvolger, zodra Van Gaal er na het WK in Qatar mee ophoudt. Tot slot meldt De Telegraaf dat Van Gaal gedurende zijn derde termijn als bondscoach van Oranje in Portugal zal blijven wonen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties