Jong Ajax pakt door Ünüvar een punt tegen Cambuur

door Finn Dekker 92

Vrijdagmiddag heeft Jong Ajax een goed resultaat geboekt tegen SC Cambuur. De beloften speelden met 1-1 gelijk tegen de ploeg uit Leeuwarden. De score werd geopend door Naci Ünüvar, waarna SC Cambuur in de tweede helft via Robert Mühren op gelijke hoogte kwam. Door de remise staat Jong Ajax met dertig punten op de elfde plek.

Daags na de overwinning van het eerste in de Europa League, haalde Jong Ajax de wedstrijd tegen SC Cambuur in. Eerder in februari werd het duel afgelast wegens de vele sneeuw die in Nederland was gevallen. Jong Ajax kon na de nederlaag op FC Dordrecht van de maandag ervoor een goed resultaat gebruiken, maar kreeg met de Friezen de koploper op bezoek.

In de beginfase testten beide ploegen de keeper van de tegenstander. Vooral Kjell Scherpen moest zich behoorlijk strekken. Maar eenmaal tien minuten onderweg greep Jong Ajax het initiatief. Vlot combinatiespel leverde een hoop gevaar in de vijandelijke zestien op. Uiteindelijk leidde het na twintig minuten zelfs tot een goal. Ünüvar bekroonde zijn goede spel in de eerste helft met een treffer. De spelmaker had daar overigens wel een rebound voor nodig, nadat zijn eerste inzet werd gekeerd.

De volgende grote kans kwam op naam van de opgekomen Nerayshio Kasanwirjo. De verdediger onderschepte de bal, ging een een-tweetje aan met Lassina Traoré, maar vergat vervolgens af te ronden. Scherpen bewees zijn ploeg daarna een dienst door pogingen van Nick Doodeman en Mühren te stoppen, al ging het bij de goalie in het eerste bedrijf ook bijna twee keer fout in voetballend opzicht.

Na rust kwamen de bezoekers heel snel langszij. Dit keer verschalkte Mühren wel Scherpen, die de pegel van de routinier niet kon verwerken. Via de handen van de lange keeper verdween de bal over de doellijn. Naast de score ging ook het spel daarna in de tweede helft gelijk op. Kansen waren er voor beide partijen. Zo moest Kasanwirjo een keer op de doellijn wegwerken en schoot Sontje Hansen even later rakelings over.

In de slotfase bleven de kansen eerst nog heel lang uit. Een paar minuten voor tijd leek Kasanwirjo de winnende te kunnen maken. De mandekker stond echter buitenspel en miste bovendien de goal. In de blessuretijd van liefst zes minuten kreeg ook Traoré nog een grote kans op aangeven van invaller Jaymillio Pinas, maar de spits schoot over.

Scherpen; Q. Timber (Yah 90'), Regeer, Kasanwirjo, Douglas (Baas 56'); Warmerdam (Hillen 79'), Taylor, Fitz-Jim; Hansen (Pinas 79'), Traoré, Ünüvar (Martha 46').

Raatsie, Baas, Hillen, Martha, Musampa, Pinas, Mendez, Yah, Rasmussen, Van Gelderen.