Haller test positief op corona en mist ADO-thuis; Brobbey in de spits | Ajax Showtime

Haller test positief op corona en mist ADO-thuis; Brobbey in de spits

door Jesse ter Haar 59

Haller test positief op corona en mist ADO-thuis; Brobbey in de spits

door Jesse ter Haar 59

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller moet de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag aan zich voorbij laten gaan. De spits testte positief op het coronavirus en blijft buiten de wedstrijdselectie, zo weet Voetbal International. Het betekent een basisplaats voor Brian Brobbey, de jonge spits die Amsterdam komende zomer achter zich laat. Verder zijn ook Antony en Jurriën Timber zondag afwezig.

In het doel neemt Maarten Stekelenburg weer plaats bij afwezigheid van de geschorste André Onana. Verder is ook Noussair Mazraoui nog altijd niet wedstrijdfit en dat leidt opnieuw tot een basisplaats op rechtsback voor Devyne Rensch. Links in de verdediging staat Nicolás Tagliafico, terwijl Edson Álvarez en Lisandro Martínez het centrale duo lijken te vormen. Jurriën Timber is immers nog altijd ziek.

Vanwege de verschuiving lijkt Daley Blind, net als tegen Young Boys, weer op het middenveld uit te komen. Daar vormt hij het controlerende blok op papier met Ryan Gravenberch. Davy Klaassen is in dat geval als nummer tien de meest vooruitgeschoven middenvelder.

Voorin mist Ajax zondag één van zijn twee Brazilianen. David Neres begint als rechtsbuiten tegen ADO Den Haag en dat betekent dat Antony afwezig is. De reden daarvoor is nog onduidelijk. Verder betekent de afwezigheid van Haller ditmaal niet dat captain Dusan Tadić in de punt van de aanval begint, want daar speelt Brobbey. Daardoor verhuist Tadić weer naar de linkerflank.

Volledige opstelling Ajax:

Stekelenburg; Rensch, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Klaassen, Blind; Neres, Brobbey, Tadić.

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen ADO? Zet in en krijg 3,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties