El Azzouzi dompelt Jong Ajax in blessuretijd in rouw

door Finn Dekker 277

El Azzouzi dompelt Jong Ajax in blessuretijd in rouw

door Finn Dekker 277

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft dinsdagavond verloren van FC Volendam. De wedstrijd tussen de nummers acht en elf van de Keuken Kampioen Divisie kwam pas in de tweede helft echt op gang. De ploeg van Wim Jonk trok in de tweede helft uiteindelijk aan het langste eind, door twee bijzonder late goals in blessuretijd.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, die middels voormalig jeugdspeler van Ajax en spits Martijn Kaars twee keer voor het doel van Dominik Kotarski opdook. De Kroaat werd een aantal keer getest, maar hoefde zich niet enorm in te spannen, ook omdat de verdediging er vaak alsnog tussen zat.

De kansen voor Jong Ajax waren evenmin van grote klasse. Jurgen Ekkelenkamp deed weer eens mee met de beloften, maar kon zijn aanvallende kwaliteiten nauwelijks tonen. Sontje Hansen en Lassina Traoré probeerden in het eerste bedrijf ook tevergeefs iets te forceren. De ruimte die af en toe in de omschakeling werd geboden, werd niet goed uitgespeeld door de Amsterdammers.

In de tweede helft kwam de wedstrijd al gauw wat meer op gang. Kansen waren er over en weer. Jong Ajax maakte uiteindelijk de openingstreffer na precies een uur spelen. Het was wederom Ünüvar die de ploeg van Mitchell van der Gaag op voorsprong schoot, nadat de spelmaker dat ook tegen SC Cambuur deed. Dit keer op aangeven van Sontje Hansen, waarna Ünüvar de bal keurig langs doelman Joey Roggeveen plaatste.

Tien minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Youri Baas werd op links gevonden door invaller Christian Rasmussen. Op zijn beurt had Baas een strakke, lage voorzet op Kian Fitz-Jim in huis. De invaller schoot de bal vervolgens zonder te twijfelen in de korte hoek.

Richting het einde speelde Volendam alles of niets-voetbal. Het resulteerde in een grote kans. Kotarski had echter een prachtige reflex in huis, nadat de keeper de eerste doelpoging slecht verwerkte. Aan de andere kant krulde de ingevallen Ar’Jany Martha een aantal minuten later de bal richting de kruising, maar Roggeveen liet zich van zijn beste kant zien met een prachtige redding.

Met nog een paar minuten te gaan kwam de spanning terug in de wedstrijd. Zakaria El Azzouzi, net als Kaars ook oud-Ajacied, prikte raak bij de tweede paal na een spelhervatting. Jong Ajax leek vervolgens het duel over de streep te trekken, maar niets bleek in de extra tijd minder waar.

Eerst scoorde Samuele Mulattieri de gelijkmaker. Volendam rook daardoor, ondanks de laatste seconden, bloed. Gelijk vanaf de aftrap heroverden de Volendammers de bal na een fout van Youri Regeer, belandde de bal voor de voeten van El Azzouzi en schoot de invaller Volendam naar de drie punten.

Opstelling FC Volendam:

Roggeveen; Kasius (Tol 67'), Plat, Van de Ven, Murkin; Plat, Deul, Twigt (Antonucci 60'); Kaars (El Azzouzi 67'), Mulattieri, El Kadiri.

Wissels FC Volendam:

Bakker, Lauwers, Tol, Antonucci, Iatroudis, El Azzouzi, Schulte, Maloney, Betti, Johnsen.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Q. Timber, Llansana, Kasanwirjo, Baas; Regeer, Ekkelenkamp (Fitz-Jim 66'), Taylor; Hansen (Yah 85'), Traoré (Rasmussen 66'), Ünüvar (Martha 66').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Warmerdam, Martha, Fitz-Jim, Rasmussen, Méndez, Hillen, Van Gelderen, Yah.

Doelpunten:

0-1 Naci Ünüvar (60')
0-2 Kian Fitz-Jim (70')
1-2 Zakaria El Azzouzi (86')
2-2 Samuele Mulattieri (90+5')
2-3 Zakaria El Azzouzi (90+6')

Bron Ajax Showtime

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties