Dit zijn de vijf nieuwe aanwinsten in de Ajax-jeugd

door Thijs Zwagerman 27

Dit zijn de vijf nieuwe aanwinsten in de Ajax-jeugd

door Thijs Zwagerman 27

Laatst geüpdatet

Jaarlijks komen en gaan er meerdere talenten in de jeugdopleiding van Ajax. Voor het nieuwe seizoen hebben de Amsterdammers de teams van O15 t/m O18 versterkt met in totaal vijf nieuwelingen. Ajax Showtime introduceert de nieuwe talenten van de toekomst.

Yoram Boerhout | Ajax O18 | Aanvaller

De van sc Heerenveen overgekomen Yoram Boerhout (16) begint komend seizoen bij Ajax O18. In Friesland, waar Boerhout al vanaf zijn zevende voor sc Heerenveen speelde, stond de aanvaller te boek als een megatalent. Op vijftienjarige leeftijd draaide hij in de voorbereiding al mee met het eerste elftal en maakte hij zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Boerhout komt ondanks zijn geringe lengte het best tot zijn recht in de spits, maar hij kan ook op de vleugels of als nummer 10 uit de voeten. De rechtspoot is snel, technisch vaardig en balvast en is daarnaast erg doelgericht. In zijn eerste oefenduels als Ajacied pakte hij voor de zomerstop al een doelpunt mee. Bij Ajax heeft Boerhout een contract getekend tot medio 2024.

Stanis Idumbo Muzambo | Ajax O17 | Middenvelder

Met Stanis Idumbo Muzambo (16) heeft Ajax een potentiële smaakmaker aan de jeugdopleiding toegevoegd. De meervoudig Belgisch jeugdinternational komt over van KAA Gent en geldt als een dribbelaar en creatieveling pur sang. Muzambo is een aanvallende middenvelder met een uitstekende techniek en een dito overzicht. In België slaagde de jongeling erin om zijn frivole spel ook te koppelen aan rendement in de vorm van veel goals en assists. Als vijftienjarige speelde Muzambo de laatste maanden regelmatig mee met het O21-elftal van KAA Gent. Evenals Boerhout heeft Muzambo bij Ajax een driejarig contract getekend.

Mert Alegoz | Ajax O17 | Doelman

Met Mert Alegoz (16) heeft Ajax het gat opgevuld dat Roy Steur naliet na zijn vertrek naar Bayer Leverkusen. Doelman Alegoz is overgekomen van Sparta Rotterdam en zal bij Ajax O17 gaan concurreren met Tommy Setford. Alegoz stond in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord en de Turkse topclubs Galatasaray en Fenerbahçe, maar Ajax slaagde erin om de linksbenige keeper naar Amsterdam te halen. Alegoz omschrijft zichzelf als een allround doelman, die comfortabel is met de bal aan zijn voet.

Kayden Wolff | Ajax O16 | Aanvaller

Kayden Wolff (15) komt deze zomer over van FC Volendam. De multifunctionele aanvaller, die zowel op de vleugels als in de spitspositie uit de voeten kan, staat te boek als een zeer groot talent. Als speler van FC Volendam werd Wolff bijvoorbeeld al geselecteerd voor Oranje O14 en O15. De rechtsbenige aanvaller - die start bij Ajax O16 - beschikt over een uitstekende techniek, een goede trap en is fysiek daarnaast ook al behoorlijk sterk voor zijn leeftijd.

Freek Entius | Ajax O16 | Doelman

Naast Alegoz neemt Ajax in de persoon van Freek Entius (15) deze zomer nog een nieuwe doelman op in de jeugdopleiding. Entius komt over van amateurclub AFC’34, maar speelde in een eerder stadium al twee seizoenen bij AZ. De doelman beschikt over een goede reflex en durft daarnaast ver voor zijn doel te keepen. Bij Ajax O16 gaat Entius met leeftijdsgenoot Timo Schreuder concurreren voor een plek onder de lat.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben hier nu ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op deze link om feedback te geven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties