Definitief: geen publiek aanwezig tijdens laatste speelrondes Eredivisie | Ajax Showtime

Definitief: geen publiek aanwezig tijdens laatste speelrondes Eredivisie

door Jesse ter Haar 33

Definitief: geen publiek aanwezig tijdens laatste speelrondes Eredivisie

door Jesse ter Haar 33

Laatst geüpdatet

Er zullen géén toeschouwers aanwezig zijn tijdens de laatste speelrondes van het seizoen, zo brengt de KNVB vrijdag naar buiten. De Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en KNVB hadden vrijdag overleg met het kabinet en daaruit kwam het definitieve besluit om dit seizoen geen publiek meer toe te laten.

Tijdens het gesprek heeft het kabinet aangegeven nog geen juridische basis gelegd te hebben om publiek toe te kunnen laten bij evenementen voor publiek, iets wat het betaald voetbal zeer teleurstelt. 'Omdat eerder veelvuldig is gebleken dat in de stadions voetbalwedstrijden veilig en verantwoord kunnen worden georganiseerd met beperkt publiek.'

In de buitenlucht vinden er nauwelijks coronabesmettingen plaats en dat aspect knaagt extra. Bovendien kunnen er in de stadions maatregelen getroffen worden waardoor de fans de anderhalve-meter-maatregel kunnen aanhouden. Verder had het betaald voetbal graag een signaal gezien richting het komende seizoen, maar enkel het ontbreken van de juiste regels dwarsboomt dat nu. Wel hopen de partijen nog op publiek tijdens de nacompetitie, de play-offwedstrijden voor promotie/degradatie en de play-offs voor een Europees ticket.

Het betekent in ieder geval dat Ajax het seizoen zonder aanwezige fans afsluit. Tijdens Ajax - AZ waren er nog 7500 toeschouwers aanwezig, maar een week later - tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen - was dat alweer verleden tijd. Zodoende spelen de Amsterdammers ook tegen Feyenoord, VVV-Venlo en Vitesse zonder aanwezige fans.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties