Branie: wie waren de Ajax-uitblinkers in de eerste seizoenshelft?

door Thijs Zwagerman 44

Bron Ajax Showtime

Branie: wie waren de Ajax-uitblinkers in de eerste seizoenshelft?

door Thijs Zwagerman 44

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft winterstop en de spelers zijn inmiddels op vakantie in zonnige oorden. Het Ajax-jaar 2021 zit erop en Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt terug. Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie, analist Sam Planting en Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman maken de balans op van de eerste seizoenshelft.

Het was een eerste seizoenshelft waarin we vaak een spetterend Ajax zagen, maar ook een Ajax dat te vaak punten verloor en zo het winterkampioenschap aan PSV moest laten. Branie blikt om te beginnen even terug op kalenderjaar 2021 als geheel, een jaar vol sportieve hoogtepunten: de 'dubbel' van 2021, gevolgd door een reeks historische prestaties in de groepsfase van de Champions League.

Maar dieptepunten waren er ook, denk aan de onverkwikkelijke dopingaffaire rond André Onana en het feit dat ook dit jaar de meeste wedstrijden in lege stadions moesten worden afgewerkt. Wat was hét 2021-dieptepunt volgens 'Team Branie'? En welke jeugdspelers kunnen in 2022 de oversteek van De Toekomst naar Johan Cruijff ArenA maken?

Tot slot geeft Branie de spelers van Ajax hun winterrapport mee. Dick, Sam, Thijs en Menno maakten hun topdrie van beste Ajacieden en delen rapportcijfers uit aan alle spelers, met als uitkomst - jawel - de officiële Branie Top 3 van beste Ajacieden uit de eerste seizoenshelft. Een tipje van de sluier? Vooruit: Sébastien Haller staat op de derde plaats.

Ajax begint op zondag 16 januari uit bij FC Utrecht aan de tweede seizoenshelft. Branie is een dag later terug met de eerste aflevering van het nieuwe jaar. Voor nu is de laatste Branie-aflevering van 2021 te beluisteren via Spotify en via iTunes en onze website!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties