Branie: Ten Hag moet bij zichzelf te rade gaan na blamage tegen Go Ahead

door Bart Veenstra 130

Branie: Ten Hag moet bij zichzelf te rade gaan na blamage tegen Go Ahead

door Bart Veenstra 130

Laatst geüpdatet

Het is weer maandag en dat betekent uiteraard weer een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Deze week blikt presentator Menno Pot samen met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Jesse ter Haar, adjunct-hoofdredacteur van Ajax Showtime, onder meer terug op het nieuwe puntenverlies tegen Go Ahead Eagles en de overwintering in de Champions League.

Het was een week van uitersten voor Ajax. De Amsterdamse club won op bezoek bij Borussia Dortmund (1-3) en zal om die reden gaan overwinteren als groepswinnaar in de Champions League. Enkele dagen later kon het elftal van trainer niet winnen van promovendus Go Ahead Eagles.

Geheimzinnige Overmars

Voorafgaand aan het duel met de Go Ahead Eagles nam Matthijs de Ligt afscheid van het Ajax-publiek en daarbij deed directeur Marc Overmars geheimzinnig. Wat zou de tip van De Ligt toch zijn geweest? Pot, Sintenie en Ter Haar bespreken het in Branie.

In Branie gaan de heren ook in op het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Er waren wijzigingen in de opstelling van Ten Hag. Hoe kijken de heren daar nu achteraf naar? Verder gaat men uitgebreider in op Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus en Devyne Rensch en de wissels van Ten Hag tijdens het duel met Go Ahead Eagles. Over Ten Hag gesproken: moet de trainer wellicht bij zichzelf te rade gaan na de blamage tegen Go Ahead Eagles?

De vraag is ook: waarom heeft Ajax zoveel moeite met teams die de bus parkeren en waarom gaat het in de Champions League zoveel beter? Tot slot wordt ook de situatie omtrent André Onana besproken. De goalie is weer speelgerechtigd, maar begon tegen Go Ahead Eagles op de bank.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | e-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties