Branie: Speciale gast Kiki Musampa over Van Gaal, Ajax-hoogtepunten en zijn trainerscarrière

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showtime

Branie: Speciale gast Kiki Musampa over Van Gaal, Ajax-hoogtepunten en zijn trainerscarrière

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

In de nieuwste aflevering van Branie, de podcast van Ajax Showtime en Het Parool, is Kiki Musampa te gast. De oud-Ajacied debuteerde in 1995 onder toenmalig trainer Louis van Gaal in de Ajax-hoofdmacht en vertelt een aantal mooie anekdotes uit deze tijd. Naast presentator Menno Pot zijn verder ook Dick Sintenie, Ajax-watcher van Het Parool, en Thijs Zwagerman, jeugdwatcher en redacteur van Ajax Showtime, aanwezig.

Met Musampa gaat het in deze aflevering onder meer over zijn samenwerking met Van Gaal, maar ook over het winnende doelpunt dat hij op 20 maart 1996 maakte tegen Ajax’ aankomende Champions League-opponent: Borussia Dortmund. En Musampa spreekt over zijn basisdebuut in Ajax 1, eind 1995 in niet de minste wedstrijd: uit tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu. ‘Ik vond het al heel wat dat ik als reservespeler mee mocht, maar op de dag van de wedstrijd zei Van Gaal: “Ben je er klaar voor? Je speelt.” Hij bereidde me zo goed voor dat ik precies wist wat me te wachten stond. En het kwam ook allemaal uit.’

Musampa, ex-speler van onder meer Ajax, Bordeaux, Atlético Madrid en Manchester City, is tegenwoordig trainer van Jong FC Volendam. Bij die club leeft Plan-Cruijff voort in het voetbalbeleid en werkt Musampa nauw samen met een andere oud-Ajacied: Wim Jonk. Musampa vertelt hierover en verder spreken we in deze aflevering met de oud-voetballer onder meer over de Ajacieden bij Oranje en is er aandacht voor enkele talenten uit Ajax O15 en O16.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering met Kiki Musampa nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties