Branie: Matig spel, maar toch was het een daverend goede week voor Ajax

door Bart Veenstra 30

Bron Ajax Showtime

Branie: Matig spel, maar toch was het een daverend goede week voor Ajax

door Bart Veenstra 30

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het is weer maandag en dat betekent uiteraard weer een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Deze week blikt presentator Menno Pot samen met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool, Jesse ter Haar, adjunct-hoofdredacteur van Ajax Showtime, en Paul Onkenhout, journalist namens de Volkskrant, terug op onder meer terug op de gewonnen wedstrijden tegen Besiktas en Sparta Rotterdam.

Ajax kende qua resultaten een uitstekende week. In de Champions League werd ook het vijfde groepsduel gewonnen en zodoende is Ajax officieel groepswinnaar. In de Eredivisie werd een nipte zege geboekt bij Sparta Rotterdam, terwijl concurrenten Feyenoord en PSV beide gelijkspeelden.

In Branie wordt gesproken over het uitduel met Sparta Rotterdam. Waarom kwam Ajax zo matig voor de dag en in hoeverre kunnen we kritisch zijn? Of moeten we het eens zijn met trainer Erik ten Hag? De trainer was tevreden, is blij met de punten en gaat door.

Ajax moet het op bezoek bij Sparta Rotterdam doen zonder Sébastien Haller. Hoe belangrijk is deze spits voor Ajax? En wat vinden we van zijn vervanger Danilo Pereira?

Ook niet onbelangrijk: de gewonnen wedstrijd tegen Besiktas. Ajax is nog altijd zonder puntenverlies in de groepsfase van de Champions League. Hoe bijzonder is dat? En hoe bijzonder is het dat Ajax kan experimenteren in de Champions League?

Te gast in de podcast is Paul Onkenhout. De journalist van de Volkskrant schreef - samen Dick Sintenie, Willem Vissers, Simon Zwartkruis en Edwin Struis - het boek 'De Canon van het Nederlandse voetbal'. In Branie vertelt Onkenhout over dit boek en er is goed nieuws voor de luisteraar: Branie geeft twee exemplaren van dit boek weg!

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | e-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties