Branie: Is Ajax de Eredivisie ontgroeid?

door Thijs Zwagerman 16

Bron Ajax Showtime

Branie: Is Ajax de Eredivisie ontgroeid?

door Thijs Zwagerman 16

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

In een gloednieuwe Branie is er natuurlijk volop aandacht voor de 35ste landstitel van Ajax. Presentator Menno Pot zoomt met Dick Sintenie (Ajax-watcher van Het Parool) en Thijs Zwagerman (Ajax Showtime) in op het kampioenschap en buigt zich over de vraag: Is Ajax de Eredivisie ontgroeid?

Uiteraard is natuurlijk veel aandacht voor de overtuigend gewonnen kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. Sintenie was als journalist aanwezig in de Johan Cruijff ArenA en vertelt over de huldiging na afloop. ‘Dat was een beetje een trieste bedoening natuurlijk. Hoewel het ook wel weer grappig was om te zien: geen fans om gek mee te doen, dus de spelers gingen maar onderling gek doen.’

Verder belicht Branie de hoofdrolspelers uit de kampioensploeg van Ajax. Er is aandacht voor de jonkies Jurriën Timber en Devyne Rensch, die in de kampioenswedstrijd een doelpunt meepikten. Voor verloren zoon Davy Klaassen, die wéér scoorde, en wéér op aangeven van de man die altijd speelt, nooit verzaakt, nooit geblesseerd is en onwaarschijnlijke statistieken kan overleggen: aanvoerder Dusan Tadić. Ook kiezen de gasten hun Ajacied van het Jaar en wordt er vooruitgeblikt op De Klassieker van komend weekend.

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De nieuwste aflevering van dit seizoen is nu ook te beluisteren via Spotify en iTunes!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties