Branie: Hoe zorgelijk is de nederlaag van Ajax?

door Jesse ter Haar 128

Bron Ajax Showtime

Branie: Hoe zorgelijk is de nederlaag van Ajax?

door Jesse ter Haar 128

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het is weer maandag en dat betekent uiteraard weer een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Deze week blikt presentator Menno Pot samen met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Jesse ter Haar, adjunct-hoofdredacteur van Ajax Showtime, onder meer terug op de verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.

De uitzending wordt afgetrapt met het verhaal van Menno Pot over 14 de musical. De presentator van Branie was dit weekeinde te gast bij de musical en vertelt erover. Bovendien kan de luisteraar twee kaartjes winnen om deze musical in levende lijve mee te maken!

Dan Ajax - FC Utrecht. Er is veel kritiek ontstaan na deze wedstrijd. Was het wel zo verstandig van trainer Erik ten Hag om zijn opstelling te wijzigen? En was het wisselbeleid wel juist? Verder is er kritiek op Sébastien Haller. De spits mist de laatste tijd wel erg veel grote kansen. Ook over doelman Remko Pasveer valt het nodige te zeggen. Kun je hem volledig de schuld geven van de tegentreffer of ging er meer fout?

Al met al kende Ajax een prima periode tussen de interlandperiodes in. Er werd twee keer gewonnen in de Champions League en Ajax scoorde er bovendien op los. Toch heeft Ajax nu ook alweer vijf punten verloren in de strijd om de titel. Hoe kijken de heren hiernaar?

Tot slot wordt er vooruitgeblikt op de interlandperiode. Spelers van Ajax reizen de hele wereld over en de kans is groot dat Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Antony niet op tijd terug zijn voor het uitduel met sc Heerenveen op zaterdag 16 oktober.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | e-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties