Branie: Hoe komt het dat de doelpuntenmachine van Ajax weer draait?

door Thijs Zwagerman 72

Bron Ajax Showtime

Branie: Hoe komt het dat de doelpuntenmachine van Ajax weer draait?

door Thijs Zwagerman 72

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax weet weer wat scoren is. Na bijna een maand ‘droogte’ draait de doelpuntenmachine weer. In Waalwijk zette Ajax tegen RKC een vertrouwd aanvoelende score op het bord: 0-5, na twee teleurstellende remises in de weken ervoor. In Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime, praat presentator Menno Pot na over de wedstrijd, met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman.

Sintenie zag vanuit het stadion in Waalwijk dat Ajax-trainer Erik ten Hag zijn spelers een duidelijke opdracht had meegegeven. ‘Je kon merken dat Ten Hag de spelers heeft voorgehouden dat ze meer vervelende meters moeten maken, zoals hij dat noemt. In het stadion in Waalwijk kon ik goed zien dat ze dat ook deden.’

Dat belooft wat voor de Champions League-hervatting, aanstaande woensdag in Turkije tegen Besiktas. De Turkse kampioen beleeft een zwaar teleurstellend seizoen. In welke opstelling zal Ajax aantreden? De verwachtingen van Dick en Thijs lopen wat uiteen, maar één ding staat vast: de groepswinst kan Ajax nauwelijks nog ontgaan.

In deze aflevering van Branie is er verder onder meer aandacht voor Ajax O18 in de Youth League en wordt de ontwikkeling van de talentvolle linksback Prince Aning besproken. Daarnaast wordt de positie van Ryan Gravenberch uitgelicht. Moet het toptalent vrezen voor zijn basisplek?

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | E-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties