Branie: Doet Ajax het wel zo goed in de Eredivisie?

door Thijs Zwagerman 107

Bron Ajax Showtime

Branie: Doet Ajax het wel zo goed in de Eredivisie?

door Thijs Zwagerman 107

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax verloor de laatste vijf jaar veel punten op het verafschuwde kunstgrasveld van Heracles Almelo. Zaterdag kwamen er weer twee verliespunten bij in de stromende regen. Ajax zakte diep weg en bleef steken op 0-0. In Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is dus de logische vraag hoe zorgwekkend dat is, met de terugwedstrijd tegen Borussia Dortmund voor de boeg.

Presentator Menno Pot spreekt er in de nieuwste aflevering van Branie over met Dick Sintenie - de Ajax-watcher van Het Parool - en Thijs Zwagerman, jeugdwatcher en redacteur van Ajax Showtime. Sintenie is stellig over de tot dusver al zeven verliespunten van Ajax in de Eredivisie. ‘Het is niet zo erg dat je een keer verliest als je slecht speelt, maar het probleem is juist dat Ajax nu zeven punten heeft gemorst in wedstrijden die ze, gezien de kansen, al voor rust hadden moeten beslissen. Dat duidt toch op een gebrek aan urgentiebesef.’

Clash met Borussia Dortmund en Onana-case

Verder blikt men in Branie vooruit op het treffen met Borussia Dortmund en is er aandacht voor de Youth League-wedstrijd die Ajax Onder 18 woensdag eerder op de dag tegen de Duitse topclub speelt. Tot slot wordt er uitgebreid ingegaan op de André Onana-case. De Kameroener mag vanaf komend weekend weer spelen. Zwagerman verwacht dat trainer Erik ten Hag tegen Go Ahead Eagles Onana direct weer onder de lat zet, maar Sintenie ziet dat niet gebeuren.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties