Branie: De enige problemen die Ajax heeft, zijn luxeproblemen

door Bart Veenstra 20

Bron Ajax Showtime

Branie: De enige problemen die Ajax heeft, zijn luxeproblemen

door Bart Veenstra 20

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het is weer maandag en dat betekent uiteraard weer een nieuwe editie van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Deze week bespreekt presentator Menno Pot met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra de gang van zaken rondom Ajax.

Ajax wist afgelopen zaterdagavond met 3-0 te winnen van FC Groningen en daarmee werd de koppositie in de Eredivisie verstevigd. Heel makkelijk ging dat in de eerste helft overigens niet. 'FC Groningen was juist door die speelwijze eigenlijk een ideale tegenstander om op te warmen voor de Champions League', gaf Veenstra aan. Op de tribune werden de spelers van FC Groningen vergeleken met het continue duikelende en tijdrekkende Getafe. 'Niet helemaal terecht', aldus Sintenie.

Dinsdag speelt Ajax tegen Champions League en Ten Hag heeft de spelers letterlijk voor het uitkiezen. Wie stelt de trainer op als nummer tien: Steven Berghuis, Davy Klaassen of Mohammed Kudus? 'Die luxeproblemen heb je ook echt nodig als je mee wilt tellen', zegt Sintenie, die sprak met Dusan Tadic. 'Hij was er ook stellig over: je moet misschien wel vier of vijf aanvallende varianten hebben.'

Bij Besiktas ontbreekt overigens Miralem Pjanic en dat is voor Ajax goed nieuws. 'Dat scheelt echt een slok op een borrel. Pjanic is bij Besiktas de man van de opbouw, bijna alles gaat via hem. Zijn afwezigheid is dus een groot gemis voor Besiktas.'

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Krijg 6,50 keer je inzet terug als Ajax met 2-0 of 3-0 wint van Besiktas!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties