Blind teleurgesteld na gelijkspel: 'We kwamen minder makkelijk aan de bal op het middenveld'

door Brent Tomassen 81

Bron NOS

Bron NOS

Daley Blind is teleurgesteld na het gelijkspel van zijn ploeg tegen AZ. Ondanks een voorsprong bij rust draaiden de Alkmaarders de wedstrijd na de pauze volledig om. In de slotfase kopte Edson Álvarez de Amsterdammers nog naar een 2-2 gelijkspel.

'Het was een aparte wedstrijd', laat Blind voor de camera van de NOS weten. 'Ik denk dat we de eerste helft aan de bal wel goed waren en de controle hadden, maar toch moesten we op onze hoede zijn. Ze (AZ, red.) kwamen dan met een schot van de zestien of gevaarlijke mogelijkheden die ze beter hadden kunnen benutten. Daarnaast creëerden we ook redelijk wat voorin met de combinaties die we in het centrum hadden.'

'In de tweede helft denk ik dat we redelijk goed beginnen', vervolgt de verdediger. 'Daarna zakte het wat weg bij ons. Ik denk dat AZ wat anders ging doen qua druk zetten. Wij kwamen iets minder makkelijk aan de bal op het middenveld. Op dat moment wonnen zij wat meer de duels, waardoor de tweede bal meer werd gewonnen door hun. Dan sta je hier zwaar teleurgesteld na een 2-2 gelijkspel.'

Veerkracht

De mandekker looft desondanks de veerkracht die zijn ploeg vertoont. 'We hebben een fantastische selectie en ook een hele brede gelukkig, maar we hebben veel blessures op het moment. We kunnen wel altijd terugvallen op de veerkracht die we tonen, maar ik ben het ermee eens dat het de afgelopen weken moeizaam gaat om die 4 á 5-0 te creëren.'

Tot slot geeft de Ajacied aan dat vermoeidheid bij de ploeg geen rol speelt. 'Dat kan het niet zijn. We moeten ons ook geen zorgen maken als je kijkt naar de statistieken de tweede seizoenshelft. Maar ik ben het ermee eens dat het veldspel niet zo goed is als in de eerste helft van het seizoen.'