Blind, Klaassen en Berghuis behoren ook tegen Gibraltar tot basiself Oranje

door Jesse ter Haar 11

Blind, Klaassen en Berghuis behoren ook tegen Gibraltar tot basiself Oranje

door Jesse ter Haar 11

Laatst geüpdatet

Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis behoren ook tijdens Nederland - Gibraltar tot de basisopstelling van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal koos ook tijdens Letland-uit voor de drie Ajacieden.

Ten opzichte van dat duel wijzigt de oud-trainer van Ajax zijn opstelling op twee plekken. Achterin zijn er geen verrassingen te noteren. Justin Bijlow houdt zijn plek onder de lat vast, terwijl Dumfries en Daley Blind weer de backs van dienst zijn. Stefan de Vrij en Virgil van Dijk verdedigen andermaal het centrum.

Op het middenveld is één van de twee wijzigingen terug te vinden. Guus Til mocht wegens een schorsing van Georginio Wijnaldum starten tegen Letland, maar laatstgenoemde keert nu terug in de basis. Hij wordt op het middenveld bijgestaan door Frenkie de Jong en Klaassen.

In de voorhoede is eveneens een wijziging doorgevoerd, zij het noodgedwongen. Cody Gakpo moest afhaken en geblesseerd terugkeren naar PSV, waardoor er op linksbuiten een plek vrijkomt voor Noa Lang. Op de rechterflank speelt Berghuis opnieuw, terwijl Memphis Depay weer in de punt van de aanval staat.

Volledige opstelling Oranje:

Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Lang.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties