Blessure Hansen valt mee: aanvaller mist duel met Roda, De Graafschap nog onzeker

door BadembaBarrie 12

Bron Ajax Showtime

Blessure Hansen valt mee: aanvaller mist duel met Roda, De Graafschap nog onzeker

door BadembaBarrie 12

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Sontje Hansen mist naar alle waarschijnlijkheid de komende twee competitieduels van Jong Ajax. De aanvaller kreeg vrijdag tijdens het duel met FC Volendam (4-4) een tik tegen zijn knie, waardoor dezelfde blessure die hem eerder dit seizoen aan de kant hield weer op is gaan spelen. De schade lijkt ditmaal echter niet van dien aard dat hij weer moet vrezen voor een maandenlange absentie.

Hansen ging in de eerste helft tegen FC Volendam tweemaal naar het gras. Na de eerste keer kon hij uiteindelijk, zonder behandeling, verder. Bij het tweede moment, kort voor rust, kreeg de aanvaller een tik van tegenstander Daryl van Mieghem. Hiervoor moest Hansen wel behandeld en uiteindelijk gewisseld worden.

Velen hielden hun hart vast, gezien de Ajacied net een paar weken terug is van zijn eerdere blessure. Gelukkig is er, ondanks dat het dezelfde blessure betreft, relatief goed nieuws, want Hansen lijkt niet opnieuw maanden toe te hoeven kijken. De wedstrijd van maandag, tegen Roda JC, komt sowieso te vroeg en achter het duel met De Graafschap van aanstaande vrijdag (26 november) staat nog een vraagteken. Dat er een kans bestaat dat Hansen in Doetinchem van de partij kan zijn, is echter positief.

Complexe knieblessure

De kwetsuur betreft dus een terugslag in de revalidatie van een blessure waar Hansen al het grootste deel van 2021 mee kampt. In eerste instantie toonde een MRI-scan geen schade aan, waardoor hij met pijn door bleef spelen. Begin dit seizoen bleek er uit een nieuwe scan wel schade te zijn, waarna Hansen zo’n twee maanden moest herstellen.

Sinds zijn comeback raakt de jongeling steeds beter op dreef bij Jong Ajax. Tegen FC Volendam kreeg hij de vrije trap mee waaruit Max de Waal de 1-0 maakte en gaf hij een assist op de 2-0 van Youri Regeer. Met deze terugslag moet Hansen dus echter in ieder geval het komende duel aan zich voorbij laten gaan.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)
Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | E-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties