Berghuis wegens fysieke klachten afwezig tijdens Ajax - Go Ahead Eagles

door Jesse ter Haar 14

Berghuis wegens fysieke klachten afwezig tijdens Ajax - Go Ahead Eagles

door Jesse ter Haar 14

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis kan zondagavond niet in actie komen namens Ajax, zo maakt de club bekend via zijn eigen website. Er ontstonden vraagtekens nadat zijn naam ontbrak in de basiself voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar het blijkt te maken te hebben met fysieke klachten.

Het zorgt ervoor dat Mohammed Kudus zondag opereert als de nummer tien van Ajax. Hij vormt het Amsterdamse middenveld in samenwerking met Edson Álvarez en Davy Klaassen, die op zijn beurt de plek van Ryan Gravenberch inneemt.

In het interview voorafgaand aan de wedstrijd sprak Erik ten Hag zich nog uit over de wijzigingen in de opstelling. 'Ik wilde voor deze wedstrijd twee lopende nummers tien hebben. Ze kunnen ook in een andere rol spelen, maar vandaag zou dat weleens van pas kunnen komen', zei de oefenmeester nog.

Het is pas de eerste wedstrijd die Berghuis dit seizoen mist bij Ajax. Tijdens alle duels kwam hij in actie en dus bleef hij ook nooit zonder minuten op de bank zitten. Afgelopen dinsdag speelde hij nog 67 minuten tegen Borussia Dortmund in de Champions League, maar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles laat hij dus aan zich voorbijgaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties