Antony één jaar Ajacied: 'Ajax ontving mij op de best mogelijke manier'

door Bart Veenstra 18

Bron Ajax Showtime

Antony één jaar Ajacied: 'Ajax ontving mij op de best mogelijke manier'

door Bart Veenstra 18

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Antony maakte precies een jaar geleden zijn debuut voor Ajax. De Braziliaan kijkt met een geweldig gevoel terug op zijn eerste jaar bij Ajax. Bovendien smaken zijn successen bij de Amsterdamse club naar meer.

Terug naar 13 september 2020. Ajax gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam en nog binnen het halfuur krijgt Nicolás Tagliafico een rode kaart. Ajax moet met tien man verder op Het Kasteel, maar weet toch te winnen. Het is Antony die in zijn debuutwedstrijd voor de beslissende 0-1 kan zorgen. Sindsdien speelde Antony 49 keer voor Ajax, waarin hij twaalf keer scoorde en negen assists leverde.

'Ik herinner me mijn debuut bij Ajax nog heel goed', meldt Antony via zijn management. 'Ik kon een doelpunt maken en daardoor wonnen we de wedstrijd. Het is een dag die mij de rest van mijn leven zal bijblijven. Het was mijn begin hier in Europa. Ajax ontving mij op de best mogelijke manier en dat was belangrijk om te presteren op het veld.'

In het huidige seizoen hoopt Antony op nieuwe successen met Ajax. 'Hopelijk gaan we weer een geweldig seizoen tegemoet. Vorig seizoen werden we kampioen en nu hebben we nieuwe doelen. Het team kent veel kwaliteiten en we zijn klaar om te vechten voor de prijzen die we kunnen pakken.'

Antony staat vooralsnog op één treffer dit seizoen. De aanvaller was trefzeker in het thuisduel met Vitesse. In die wedstrijd werd hij bovendien verkozen tot Man van de Wedstrijd. De kans is groot dat Antony woensdagavond tegen Sporting Portugal in de Champions League in de basis begint als rechtsbuiten.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties