Antony dolgelukkig: 'Deze titel bekroont mijn transfer naar Europa' | Ajax Showtime

Antony dolgelukkig: 'Deze titel bekroont mijn transfer naar Europa'

door BartVeenstra 30

Bron Ajax Showtime

Antony dolgelukkig: 'Deze titel bekroont mijn transfer naar Europa'

door BartVeenstra 30

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Antony kijkt met goede gevoelens terug op het winnen van zijn eerste prijs met Ajax. De Braziliaan speelde een goede finale van de TOTO KNVB Beker tegen Vitesse (2-1) en had bovendien een hoofdrol in de openingstreffer van Ryan Gravenberch.

'Ik ben te blij voor alles wat er in mijn leven is gebeurd', vertelt Antony via zijn management. 'Deze titel bekroont mijn transfer naar Europa. Ik bedank iedereen bij de club. Ze hebben mij heel goed verwelkomd en hierdoor heb ik mijn best kunnen doen op het veld. We gaan het nu vieren en nadenken over het leveren van nieuwe prestaties. We kunnen nu nog niet stoppen', aldus de Braziliaan.

Antony kan terugkijken op een goed eerste seizoen bij Ajax. De Braziliaan werd al eens verkozen tot beste speler van de maand en bovendien maakte hij ook al eens het doelpunt van de maand. In totaal speelde hij veertig wedstrijden, waarin hij zorgde voor tien doelpunten en acht assists.

'Ik heb geprobeerd me iedere training en iedere wedstrijd te verbeteren om een belangrijkere rol te spelen op het veld', zegt Antony. 'Ik heb hier in Nederland veel geleerd over de tactiek, hoe ik kan helpen met het verdedigende werk. Dat is fundamenteel geweest voor mijn ontwikkeling. Er zullen nog goede dingen komen', aldus de buitenspeler.

Antony kan in zijn eerste seizoen meteen de dubbel pakken. Ajax staat namelijk ruim aan kop in de Eredivisie. De ploeg heeft elf punten meer dan PSV en bovendien nog een duel in te halen. Wanneer de Amsterdammers in de komende week winnen van FC Utrecht en AZ is de 35e landstitel een feit.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties