Álvarez: 'Door mijn moeilijke begin maakt deze contractverlenging mij extra trots'

door Thijs Zwagerman 56

Álvarez: 'Door mijn moeilijke begin maakt deze contractverlenging mij extra trots'

door Thijs Zwagerman 56

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez is ontzettend trots op zijn contractverlenging bij Ajax. De Mexicaanse middenvelder kende een lastige start in Amsterdam, maar is inmiddels één van de sterkhouders in de ploeg van trainer Erik ten Hag. Deze ontwikkeling ziet Álvarez nu bekroond worden met een contractverlenging.

Het contract van de verdedigende middenvelder liep nog tot 2024, maar is woensdag met een jaar verlengd. Het vertrouwen dat Ajax hiermee richting Álvarez uitspreekt, doet hem goed. ‘Ik ben heel erg blij. Ik voel me hier thuis en ik ben erg gelukkig op dit moment’, sprak Álvarez tijdens een livevideo op het Instagram-account van Ajax.

Vervolgens ging de Mexicaans international in op zijn veranderende status bij Ajax. Na een lastig begin is Álvarez inmiddels bijna wekelijks één van de uitblinkers bij de Amsterdamse club. ‘Het is heel speciaal om mijn contract hier te verlengen. Ik heb een moeilijk begin gekend hier en daarom maakt het mij extra trots dat ik nu mijn contract verleng’, liet de Ajacied weten.

Terugvechten

Álvarez kwam in de zomer van 2019 voor zo’n vijftien miljoen euro over van het Mexicaanse Club América. Hoewel de middenvelder aanvankelijk direct een basisplaats kreeg, verdween Álvarez enkele maanden na zijn komst uit het basiselftal. Vorig seizoen vocht de 24-jarige middenvelder zich echter terug in de ploeg en inmiddels is Álvarez al bijna een jaar onomstreden basisspeler in de Ajax-hoofdmacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties