'Ajax zegt contract Stekelenburg op, maar onderhandelingen gaan wel door'

door Thijs Zwagerman 55

'Ajax zegt contract Stekelenburg op, maar onderhandelingen gaan wel door'

door Thijs Zwagerman 55

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het contract van doelman Maarten Stekelenburg formeel opgezegd, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club en de 38-jarige Stekelenburg zijn echter nog wel in gesprek om het aflopende contract van de doelman open te breken.

Ajax is volgens de CAO in het betaald voetbal verplicht om spelers met een aflopend contract voor 1 april te laten weten wat er met hen gebeurt. In de meeste gevallen wordt er bij aflopende contracten dan ook gekozen om het contract per brief op te zeggen, maar dit hoeft allerminst te betekenen dat de speler in kwestie vervolgens ook daadwerkelijk bij de club vertrekt. Ook na de formele opzegging kunnen de onderhandelingen over een verlenging van het aflopende contract namelijk doorgaan.

Dit laatste is zodoende ook bij Stekelenburg - die sinds de veelbesproken schorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax is - het geval. Ook Jong Ajax-spelers Anass Salah-Eddine, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Quinten Timber en Daan Reiziger kregen een ontslagbrief, maar behalve met doelman Reiziger is Ajax ook met al deze talenten nog in gesprek over een nieuwe verbintenis.

Verder werden door Ajax de aflopende contracten van de naar RB Leipzig vertrekkende Brian Brobbey en Sevilla-huurling Oussama Idrissi opgezegd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties