Ajax wint zonder te overtuigen eenvoudig van RSC Anderlecht

door Jesse ter Haar 1084

Ajax wint zonder te overtuigen eenvoudig van RSC Anderlecht

door Jesse ter Haar 1084

Laatst geüpdatet

Ajax heeft vrijdagavond een eenvoudige 0-2 zege weten te boeken op RSC Anderlecht. De wedstrijd was allesbehalve oogstrelend, maar door twee doelpunten van Sébastien Haller wisten de Amsterdammers relatief gemakkelijk te winnen.

De wedstrijd werd afgetrapt door Ajax en dat gold ook voor het scoreverloop. Al na zeven minuten wist de ploeg van Erik ten Hag de score te openen via Sébastien Haller. Het was Dusan Tadic die op links aan de bal kwam en zijn directe tegenstander wist uit te kappen, waarna hij de bal met rechts voorgaf. Haller stond volledig vrij in de zestien van Anderlecht en kon zo eenvoudig binnenkoppen voor de 0-1.

Niet lang hierna kreeg Haller ook een serieuze kans op de 0-2. Het was opnieuw Tadic die aan de bal kwam, maar ditmaal stuurde hij linksback Youri Baas weg. De jongeling gaf een goede voorzet richting de eerste paal, maar Haller kon de bal onvoldoende richting meegeven om hem in het net te krijgen. Het bleef zodoende nog altijd een voorsprong met een marge van één.

Na ruim twintig minuten voetballen kreeg Mohammed Kudus de kans op de 0-2. Een hoge bal vanaf links sloeg door naar de vrijstaande middenvelder, die controleerde en snel schoot met rechts. Hij raakte echter de lat en werd teruggefloten voor buitenspel. Later bleek echter dat het vlag- en fluitsignaal ten onrechte waren. Diezelfde Kudus waagde vlak voor rust nog een poging van ver, maar zijn schot verdween ver naast en zo bleef het voor rust bij 0-1.

In de tweede helft was er opnieuw een vroege treffer te noteren, weer namens Ajax en weer namens Haller. Tadic gaf vanaf links een hoge bal op de op rechts vrijstaande Zakaria Labyad, waarna hij de bal in één keer teruglegde. Kudus liet de bal slim lopen, waarna Haller vrijkwam en de bal laag tegen het net kon schieten. In het vervolg van de tweede helft gebeurde er maar weinig noemenswaardigs. Ajax pleegde enkele wissels wegens kleine pijntjes bij Kudus en Victor Jensen, maar hoogtepunten voor het doel kwamen er niet.

Ook het laatste gedeelte van de wedstrijd vond plaats zonder hoogtepunten. Ajax bleef wat doorwisselen, maar meldde zich niet meer voor het doel van Anderlecht. Zodoende ging de wedstrijd als een nachtkaars uit, maar werd er wel met 0-2 gewonnen. De volgende wedstrijd die Ajax speelt is op 24 juli tegen Bayern München.

Opstelling RSC Anderlecht:

Van Crombrugge; El Hadj, Amuzu, Ashimeru, Cullen, Debast, Gomez, Hoedt, Kana, Mehssatou, Verschaeren.

Wissels RSC Anderlecht:

Coosemans, De Wilde, Leoni, Michez, Refaelov, Stassin, Thelin.

Opstelling Ajax:

Pasveer; Mazraoui (Regeer 79'), Schuurs, Magallán, Baas; Jensen (Fitz-Jim 70'), Kudus (Martha 70'), Taylor; Labyad (Ekkelenkamp 60'), Haller (Rasmussen 82'), Tadic.

Wissels Ajax:

Gorter, Raatsie, Regeer, Hillen, Salah-Eddine, Ekkelenkamp, De Waal, Fitz-Jim, Martha, Rasmussen.

Doelpunten:

0-1 Sébastien Haller (7')
0-2 Sébastien Haller (55')

Bijzonderheden:

- Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties