Ajax verliest achter gesloten deuren van FC Utrecht; Magallán krijgt rood na opstootje met Younes

door Cristian de Jong 360

Bron Ajax

Bron Ajax

Ajax heeft dinsdagmiddag achter gesloten deuren verloren van FC Utrecht, zo is te lezen op Ajax.nl. Op Sportpark de Toekomst was de ploeg uit Utrecht met 1-2 te sterk. In de elfde minuut maakte Lorenzo Lucca nog wel de 1-0. Utrecht sloeg nog voor rust tweemaal toe door goals van Luuk Brouwers en Rick Meissen. Lisandro Magallán moest het veld in de tweede helft na het krijgen van twee gele kaarten verlaten.

De interlandperiode is begonnen en Ajax en FC Utrecht speelden met de overgebleven spelers achter gesloten deuren tegen elkaar. Ajax begon met Maarten Stekelenburg op doel. In de verdediging stonden Youri Baas, Kik Pierie, Lisandro Magallan en Owen Wijndal. Het middenveld werd gevormd door Florian Grillitsch, Youri Regeer en Kian Fitz-Jim. In de aanval stonden Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca en Ar'Jany Martha. Bij Utrecht stonden voormalig Ajacieden Sean Klaiber, Amin Younes en Calvin Raatsie in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Met een mooie volley op aangeven van Martha vond Lucca al snel het doel. Naarmate de eerste helft vorderde nam FC Utrecht het initiatief over van Ajax. In de 34e minuut kwam Utrecht langszij door een goal van Brouwers. Nog voor rust kwam de ploeg uit Utrecht zelfs op een 1-2 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft liep Meissen een vrije trap bij de tweede paal binnen.

Na rust wist Ajax deze achterstand niet meer goed te maken. Er ontstonden hier en daar nog wel wat kansjes. Zo kreeg de invallende Donny Warmerdam, die in de eerste helft de geblesseerde Regeer verving, nog een mogelijkheid. Deze wist hij echter niet te verzilveren. Zijn schot werd geblokt en dus bleven de Amsterdammers tegen een achterstand aankijken.

Later in de tweede helft moest Ajax verder met tien man. Magallán ontving zijn tweede gele kaart na een opstootje met oud-Ajacied Younes. Brouwers kon daarna nog de 3-1 en tevens zijn tweede van de middag binnen schieten, maar dat liet hij na. Fitz-Jim kreeg voor Ajax nog een goede mogelijkheid, maar ook deze ging er niet in.