Ajax Onder 17 met speels gemak en ruim voorbij sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 5

Ajax Onder 17 heeft dinsdagavond een overtuigende 4-0 zege weten te boeken op de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong en wisten deze marge gedurende de wedstrijd alleen maar uit te bouwen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam direct van Ajax. Timo Jansen was verantwoordelijk voor het eerste wapenfeit, maar hij schoot net naast. Ruim vijf minuten later viel de openingstreffer alsnog. Het was Gerard Alders die met een voorzet teamgenoot David Voute in staat stelde om te scoren. Laatstgenoemde faalde niet van dichtbij. Hierna ging het hard, want enkele minuten later viel ook de 2-0 al. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht, waarna Nick Verschuren met een knappe volley kon profiteren.

Het volgende hoogtepunt kwam van Yoram Boerhout. De aanvaller speelde twee opponenten uit en schoot hard, maar de goalie van sc Heerenveen kon redden. Vijf minuten voor rust ontstond er een dot van een kans voor Rico Speksnijder. Een rebound leek voor het intikken, maar hij mikte naast. De laatste kans voor rust was er voor doelpuntenmaker Verschuren. Hij kon koppen uit een vrije trap van Speksnijder, maar andermaal stond de doelman in de weg. Zodoende bleef het voor rust bij 2-0.

Na de rust echter, was het opnieuw feest voor Ajax O17. Eerst miste Boerhout nog een kans, maar in de 52ste minuut viel de 3-0 alsnog. Speksnijder stuurde Voute weg met een dieptepass, waarna de aanvaller zijn directe tegenstander uitkapte en raak schoot. Drie minuten later bekroonde Skye Vink een invalbeurt met een goal. In de 54ste minuut viel hij in en in de 55ste minuut was hij het eindstation van een counter. Blikvanger Speksnijder verzorgde andermaal de assist. Hierna werd het voor de talenten een kwestie van uitspelen. De eindstand werd bepaald op 4-0.

Setford; Alders, Henry (Van Driel 54'), Verschuren, Hato; Gorter (Rijssel 54'), Appiah, Jansen (Vink 54'); Speksnijder (Reiziger 72'), Boerhout, Voute (Hamouchi 72').

Alegoz, Easmon, Hamouchi, Rijssel, Vink, Van Driel, Reiziger.

1-0 David Voute (11')
2-0 Nick Verschuren (15')
3-0 David Voute (50')
4-0 Skye Vink (55')