Ajax: 'Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen bij het CAS'

door BartVeenstra 71

Bron Ajax.nl

Ajax: 'Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen bij het CAS'

door BartVeenstra 71

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

André Onana heeft woensdagochtend tijdens een online zitting van vier uur zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Sporttribunaal CAS. Dat valt te lezen op Ajax.nl. Onana werd bijgestaan door zijn advocaten en Ajax.

Onana werd eind 2020 positief bevonden op het gebruik van het verboden middel furosemide. De Kameroener voelde zich niet lekker en zag de plaspil van zijn zwangere vrouw aan voor een aspirine. Onana werd vervolgens geschorst voor een jaar, een straf die inging op 4 februari.

De doelman van Ajax heeft woensdagochtend bij het CAS zijn verhaal goed kunnen overbrengen, zo valt te lezen. De arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van Onana te luisteren. De Kameroener heet het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de twaalf opgelegde maanden.

Gedurende zijn schorsing mag Onana aan geen enkele sportactiviteit deelnemen. De goalie moet zelf zijn trainingen regelen. Tijdens het hoger beroep heeft Onana duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt.

De UEFA is na woensdagochtend niet van standpunt veranderd. De Europese voetbalbond wil dat het CAS de schorsing van twaalf maanden handhaaft. Wanneer het CAS uitspraak doet, is nog niet bekend. Volgens verschillende media zou dat binnen twee weken kunnen zijn. De kans is aanwezig dat Onana daarna snel een transfer maakt. Vooral Arsenal wordt genoemd als mogelijk nieuwe bestemming.

Denk jij dat Harry Kane topscorer wordt van het EK en onder meer Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo achter zich laat? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties