Ajax O18 verliest oefenduel op bezoek bij AFC O21

door NielsOpdam 17

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag met 3-1 verloren op bezoek bij AFC O21. Het elftal van Dave Vos speelde een oefenwedstrijd tegen de stadsgenoot. Namens Ajax O18 was Raphaël Sarfo de enige doelpuntenmaker.

Beide ploegen begonnen om 15.00 uur aan het oefenduel in Amsterdam. In het eerste half uur gebeurde er niet veel, maar na dertig minuten viel Ajacied Tristan Gooijer geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Neal Viereck. Ajax O18 had in het eerste half uur veelal de bal, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Vos niet.

Na 37 minuten kreeg AFC een grote kans. Na een scrimmage voor het doel van Ajax rolde de bal net naast het doel. Een minuut later kreeg Divaio Bobson een mogelijkheid namens Ajax, maar de AFC-keeper bracht eenvoudig redding na zijn rollertje. In de veertigste minuut kreeg AFC de tot dan toe grootste kans van het duel, maar Ajax-goalie Tom de Graaff bracht uitstekend redding in de korte hoek.

Vlak daarna kreeg ook Ajax een grote kans via Yoram Boerhout. Hij schoot in de drukte op goal en zijn inzet werd van de lijn gehaald. Na 53 minuten kwam AFC op voorsprong door een benutte strafschop. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht en belandde fortuinlijk bij een vrijstaande speler van AFC. In twee instanties maakte hij er 2-0 van.

Rond de zestigste minuut kwam Ajax O18 nog terug in de wedstrijd. Na een goede actie en voorzet van Prince Aning werkte Sarfo de enige Ajax-treffer binnen. Uiteindelijk besliste AFC de wedstrijd in de 83ste minuut. Na balverlies van Olivier Aertssen speelde AFC het snel uit en werd het 3-1 voor de thuisploeg.

FT | AFC O21 - Ajax O18 (3-1)

Opstelling Ajax O18:

De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Gooijer (30' Viereck), Aning (24' Bohemen); Oughcha (55' Bobson), Milanovic, Klaasen (55' Aning); Bobson (47' Sarfo), Boerhout (62' Gorter), Banel.

1-0 AFC O21 (53', pen.)
2-0 AFC O21 (56')
2-1 Raphaël Sarfo (59')
3-1 AFC O21 (83')

Overige duels

Ajax O17 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. De Amsterdammers wonnen van FC Utrecht. De Ajax-doelpunten werden gemaakt door Skye Vink, Olaf Gorter en David Voute. Ook Ajax O15 kwam zaterdag tweemaal in actie. Een deel van het Amsterdamse team won met 3-1 van Sparta Rotterdam. Een ander gedeelte van Ajax O15 verloor met 0-4 van Vitesse.

Nederland topfavoriet voor bereiken kwartfinale op het EK!