Ajax O18 verliest in topper van PSV O18

| door Brent Tomassen

Welkom bij het livetopic voor de Ajax-jeugdwedstrijden van zaterdag 26 november. Hoewel het WK in volle gang is, wordt er op De Toekomst nog volop gevoetbald. Alle vier de hogere jeugdteams komen in actie. De duels van Ajax O16 en Ajax O18 worden live verslagen. De andere twee wedstrijden krijgen een uitslag achteraf.

FT | Ajax O16 - De Graafschap O16 (5-0)

Ajax O16 kende een tamelijk eenvoudige ochtend op De Toekomst, waar de leeftijdsgenoten van De Graafschap met 5-0 werden afgedroogd. De wedstrijd begon tamelijk rustig, maar al gauw verschoof het momentum naar Amsterdamse zijde. Dat leverde in eerste instantie nog geen doelpunten op, maar in de 21e minuut schoot Haniel Pereira da Gama uiteindelijk raak. Toen was het hek gelijk van de dam, want een paar minuten later scoorde de aanvaller weer.

Tot aan de rust bleef het bij de twee goals van Pereira da Gama, maar vlot in de tweede helft maakte Emre Ünüvar er 3-0 van. Wat volgde was een periode waarin Ajax O16 met regelmaat de 4-0 op de slof had, maar niet de trekker wist over te halen. Ondertussen drong De Graafschap ook wat meer aan, maar nooit had de club uit Doetinchem echt kans op een goal.

Na een wat rommelige tweede goal van Ünüvar, was er nog een heus slotoffensief bij een 4-0 tussenstand. Meerdere Ajacieden hadden in de blessuretijd grote kansen op de vijfde treffer, maar uiteindelijk was het Ünüvar die daarin slaagde. Hij besloot de wedstrijd door in de absolute slotfase van het duel de 5-0 te maken. Een mooie zege voor Ajax O16 in een periode waarin de Ajacied vooral naar De Toekomst moet afreizen voor zijn of haar Ajax-vertier.

Opstelling Ajax O16

Engel; Beekman, Bouwman, Van der Lans (Amour 57'), Onstein (Concicion 63'); De Koning, Steur, Acheampong; Pereira da Gama (Puljhun 63'), Oldenstam; Ünüvar.

FT | Ajax O18 - PSV O18 (1-2)

Ajax O18 begon goed aan de eerste helft en kreeg ook de eerste kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Stanis Idumbo Muzambo werd door niemand getoucheerd en belandde op de paal. Drie minuten laten meldden de bezoekers zich ook voor doelman Paul Reverson, die redding moest brengen op een inzet van spits Jesper Uneken,

Na achttien minuten was het wel raak voor PSV. Tygo Land kon wegdraaien van zijn directe tegenstander en passeerde Reverson. Ajax probeerde daarna voor rust om langzij te komen, maar afgezien van een schot van Raphaël Sarfo kwamen de Amsterdammers niet tot kansen.

Na rust zette Ajax aan en dat leverde direct een enorme kans op voor Skye Vink, maar zijn kopbal van dichtbij na een voorzet van David Kalokoh vloog over het doel. Ook een schot van Idumbo Muzambo leverde geen treffer op. Na een uur spelen bracht trainer Frank Peereboom een verse kracht in de spits. Yoram Boerhout verving Vink. Dit leverde direct gevaar op. Eerst kwam de invaller net te laat bij een voorzet, maar een paar minuten later scoorde Boerhout wel na een goede voorzet van Rida Chahid.

De euforie duurde maar even, want vijf minuten later scoorde PSV de 1-2. Een corner van de Eindhovenaren werd niet goed verdedigd, waardoor Muhlis Dagasan de bal binnen kon koppen. Een echt slotoffensief van de thuisploeg bleef uit. Hierdoor won PSV O18 met 1-2.