Ajax O17 boekt doelpuntrijke zege, O16 onderuit bij Vitesse

door Davy Lo 28

Ajax O17 boekt doelpuntrijke zege, O16 onderuit bij Vitesse

door Davy Lo 28

Laatst geüpdatet

Dit is het livetopic van de jeugdwedstrijden van vandaag die op het programma staan. De zaterdag wordt afgetrapt door Ajax O16 dat op bezoek gaat bij Vitesse O16. De tweede wedstrijd vandaag gaat tussen Ajax O17 en Almere City O17. De dag wordt afgesloten door Ajax O15 dat het in Deventer opneemt tegen Ajax O15.

FT | Vitesse O16-Ajax O16 (2-1) 

Ajax O16 heeft zaterdag met 2-1 verloren van Vitesse O16. De ploeg van trainer Dennis van den IJsssel hoopte de eerste drie punten te pakken, maar dat lukte niet. Met deze nederlaag staan de Amsterdammers met een punt uit drie wedstijden op de zevende positie.

In de beginfase van de wedstrijd was het de thuisploeg die de betere partij was. De ploeg uit Arnhem deelde twee speldenprikjes uit, maar echt dreigend waren zij niet. Na ruim een kwartier spelen namen de Amsterdammers het heft in eigen hand. Ondanks het balbezit leverde dit ook niet echt kansen op voor Ajax O16. De Amsterdammers waren slordig in balbezit en verloren vaak de bal, doordat Vitesse dat ook deed, werd het een open wedstrijd.

Toen Vitesse eenmaal beter in het spel kwam, maakten zij ook snel de openingstreffer. Na een fout van Ajax-doelman Aymean el Hani zorgde de Arnhemse middenvelder Van den Berg voor de openingstreffer. Met een 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee begon Vitesse sterk aan de tweede helft en was het na twee minuten al raak. Spits Mustapha kopte de bal uit een hoekschop in tweede instantie binnen. Na het doelpunt was er een vervelend moment in de wedstrijd. Vitesse-aanvoerder Koller moest het veld per brancard verlaten na een botsing met Ajacied D'Angelo Lobman. Na dit incident waren het de Amsterdammers die het betere van het spel hadden. Het goede spel werd bekroond met de aansluitingstreffer die gemaakt werd door Emre Ünüvar. Na een fout in de opbouw bij Vitesse kon Lyfe Oldenstam de bal breed leggen waardoor de spits voor een leeg doel binnen kon tikken. Deze opleving zorgde voor een slotoffensief en Ajax maakte aanstalten om de gelijkmaker te produceren. Dit lukte echter niet en zo verloren de Ajacieden met 2-1.

Opstelling Ajax O16:

El Hani; Lobman, Bouwman (Amour 55'), Onstein, Pereira da Gama; Van de Lans, Steur, Acheampong; Oldenstam, Unuvar, Concincion (Johnson 55').

Wissels Ajax O16

Van der Velde, Amour, Enoh, Johnson

Doelpuntenmakers:  

1-0 goal Vitesse O16 (34')

2-0 goal Vitesse O16 (42')

2-1 Emre Ünüvar (63')

FT | Ajax O17-Almere City FC O18 (6-5) 

Ajax O17 heeft een doelpuntrijke oefenwedstrijd gewonnen met 6-5 van Almere City FC O18. In het oefenduel tegen de Flevolanders konden de Amsterdammers zich bewijzen tegen een ploeg die een jaar ouder is. Één speler die nog graag op deze wedstrijd zal terugkijken is Shedrach Ebite, met drie goals was hij de matchwinner.

Wie alleen de uitslag gehoord heeft, denkt dat mensen getuigen zijn geweest van een tenniswedstrijd. Dit was echter niet het geval en de mensen hebben langs de lijn kunnen genieten van een open wedstrijd met veel doelpunten. De eerste goal van de wedstrijd diende zich al heel snel aan. In de vierde minuut was Ebite die de openingstreffer maakte. Na de eerste goal, hoefden de supporters langs het veld niet lang te wachten op de tweede Amsterdamse goal.

Van zo’n 20 meter afstand schoot Jaynilson Geoffrey de bal fantastisch in de rechterbovenhoek. Na de verdubbeling van de score, kreeg Almere City FC de overhand en werd het steeds gevaarlijker. Bij de eerste kansen kon Ajax-doelman Schreuder de bal nog tegenhouden, maar na een half uur spelen was daar toch de aansluitingstreffer van de bezoekers. Dit doelpunt smaakte naar meer en vlak voor rust maakten de Flevolanders 2-2. Doelman Timo Schreuder schatte de bal verkeerd in en zo kon een Almere City-speler de bal voor een leeg doel binnentikken. Hiermee werd ook meteen de ruststand bepaald.

In de tweede helft kwam Ajax sterk uit de kleedkamer en na een gemiste kans kwam de ploeg van Yuri Rose op een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Ebite. Vlak daarna maakten de bezoekers uit Almere alweer gelijk. Ajax kreeg nog wel een kansje na deze gelijkmaker, maar echt serieus was het niet. Het volgende Almeerse doelpunt vloog alweer voorbij. Nu stonden de Amsterdammers zelfs achter. Alsof het daarna niet nog erger kon worden, maakte Almere City FC zelfs de 3-5 en waren de talenten van Ajax het even helemaal kwijt. Na deze doelpunten kon de thuisploeg zich weer oprichten en was de aansluitingstreffer al snel een feit via Don-Angelo Konadu. Diezelfde speler wist vlak na dit doelpunt ook de gelijkmaker te produceren. Met de 5-5 op het scorebord was Ajax erop gebrand om de wedstrijd winnend over de streep te trekken. Dit lukte, want in de slotfase was het Ebite die zijn derde van de middag binnen kon schieten.

Opstelling Ajax O17:  

Schreuder; Ugwu (46' Peters), Van der Graaf (61' El Aissati, opnieuw ingebracht), Ruijter, El Aissati (32' Jetten); Moester, Jordan (21' Konadu), O'Niel (46' Van de Pavert); Sambo, Ebite, Geoffrey (61' Janse).

Wissels: 

Entius, Peters, Jetten, Konadu, Janse, Van de Pavert

Doelpuntenmakers:   

1-0 Shedrach Ebite (4')

2-0 Jaynilson Geoffrey (15')

2-1 Doelpunt Almere City FC (31')

2-2 Doelpunt Almere City FC (41')

3-2 Shedrach Ebite (53')

3-3 Doelpunt Almere City FC (59')

3-4 Doelpunt Almere City FC (68')

3-5 Doelpunt Almere City FC (71')

4-5 Don-Angelo Konadu (74')

5-5 Don-Angelo Konadu (77')

6-5 Shedrach Ebite (84')

Overige wedstrijd

13:30 Go Ahead Eagles O15 - Ajax O15 (2-3)

1-0 Go Ahead Eagles O15
2-0 Go Ahead Eagles O15
2-1 Jaydion Polonius
2-2 Sinclair de Falco
2-3 Sinclair de Falco

Weet Nederland van België te winnen? Het levert je 2,18 keer je inzet op!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.