Ajax moet Klaassen ook tegen Sporting Portugal missen wegens liesklachten

door Jesse ter Haar 114

Bron De Telegraaf

Ajax moet Klaassen ook tegen Sporting Portugal missen wegens liesklachten

door Jesse ter Haar 114

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax moet het zonder Davy Klaassen doen in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, zo schrijft De Telegraaf maandagavond. De middenvelder heeft, net als tegen PEC Zwolle, nog te veel last van zijn lies.

De Ajacied hield de liesklachten over aan zijn laatste optreden bij het Nederlands elftal. Hij blonk uit tijdens de 6-1 zege op Turkije - hij scoorde, gaf een assist en versierde een penalty - maar hij kwam dus niet ongeschonden uit de strijd.

Maandagmiddag stonden er tests op het programma voor Klaassen, om zo te kijken of het zinvol was om hem mee te nemen naar Portugal. De routinier kwam niet pijnvrij door die tests heen en dus blijft hij achter in Amsterdam.

Het komt niet volledig uit het niets, want Erik ten Hag leek al rekening te houden met een eventuele afwezigheid van Davy Klaassen. Na de wedstrijd tegen PEC Zwolle sprak hij van een race tegen de klok. Nu Klaassen niet meedoet, lijkt de kans op speelminuten voor Steven Berghuis op tien weer groter.

Maarten Stekelenburg

De Telegraaf schrijft verder dat de kans groot is dat Maarten Stekelenburg wel op tijd fit is voor de wedstrijd in Lissabon. De goalie kampte eveneens met liesklachten. Mocht Stekelenburg niet tijdig fit zijn, zal Remko Pasveer het Ajax-doel verdedigen.

Bookmaker: Ajax de lichte favoriet voor het duel met Sporting Portugal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties