Ajax-jeugd met heerlijk programma: hier moet je dit weekend op letten

door Thijs Zwagerman 15

Bron Ajax Showtime

Ajax-jeugd met heerlijk programma: hier moet je dit weekend op letten

door Thijs Zwagerman 15

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-liefhebbers van jeugdvoetbal kunnen dit weekend hun geluk op, want er staan meerdere zeer aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Zo worden er twee mini-Klassiekers gespeeld en gaat Ajax Onder 16 op bezoek bij AZ. Hoe staan de jeugdteams van Ajax ervoor en waar moet je dit weekend op letten?

Feyenoord O18 - Ajax O18 | 12:00 uur

Het zijn schitterende weken voor Ajax Onder 18. De ploeg van trainer Dave Vos werkte vanaf het begin van deze maand in een moordend tempo een schema met bijna alleen maar topwedstrijden af. Er werd onder meer gespeeld tegen Feyenoord, AZ en Borussia Dortmund en afgelopen woensdag was Ajax O18 op De Toekomst nog met 3-2 te sterk voor PSV.

Anderhalve week geleden ging Ajax O18 in de Youth League nog met duidelijke cijfers onderuit tegen Borussia Dortmund (1-5), maar met een monsterzege op sc Heerenveen (8-1) en de genoemde overwinning op PSV werd deze kater wel enigszins weggespoeld. Zaterdag op bezoek bij Feyenoord moet het vlaggenschip van de Ajax-opleiding de zeges op sc Heerenveen en PSV een goed vervolg geven.

Veel ogen zullen daarbij gericht zijn op de in topvorm verkerende aanvallende middenvelder Gabriël Misehouy en linksback Prince Aning. Daarnaast wordt het interessant om te zien of controlerende middenvelder Julian Brandes een basisplaats krijgt toebedeeld. De concurrentie op het middenveld van Ajax O18 is hevig, maar na lang blessureleed klopt Brandes inmiddels hard op de deur. Midweeks was hij als invaller met een mooie assist op het winnende doelpunt van Misehouy tegen PSV nog zeer belangrijk voor de O18.

Ajax O17 - Feyenoord O17 | 12:30 uur

Ajax Onder 17 is qua resultaten bezig aan een wisselvallig seizoen. Na zes competitiewedstrijden heeft de ploeg van trainer Yuri Rose twaalf punten. Ajax O17 speelt veel in wisselende samenstellingen, maar beschikt in grote wedstrijden doorgaans over een sterk elftal. Met het recentelijk geroemde middenveld en de inmiddels alweer een paar weken fitte smaakmaker David Kalokoh heeft het team de nodige wapens en creativiteit in huis.

Evenals Ajax O18 speelt ook de O17 de mini-Klassieker tegen Feyenoord. Op Sportpark de Toekomst zal dit voor Rico Speksnijder, middenvelder annex rechtsbuiten van Ajax O17, altijd een speciaal duel zijn. Speksnijder kwam drie jaar geleden namelijk van Feyenoord over naar Ajax. Verder wordt het interessant om te volgen wat Ajax met Oualid Agougil van plan is. De linkspoot speelt de laatste weken goed op het middenveld bij Ajax O18, maar wordt in grote wedstrijden regelmatig als centrumverdediger teruggehaald naar de O17. Wellicht dat dit zaterdag tegen Feyenoord opnieuw gebeurt.

AZ O16 - Ajax O16 | 12:30 uur

Ajax Onder 16 begon dit seizoen flitsend aan de competitie, maar inmiddels dateert de laatste overwinning van de ploeg van trainer Dennis van den IJssel alweer van 11 september en staat Ajax op een voorlaatste plek. Tegen AZ, dat tweede staat in de competitie van Ajax O16, azen de Amsterdammers daarom op een herpakking.

Enkele weken geleden ging Ajax O16 op De Toekomst nog onfortuinlijk onderuit tegen dezelfde Alkmaarders. In een vermakelijke wedstrijd, waarin het spel op en neer golfde, delfde Ajax ondanks het betere spel in de slotfase uiteindelijk het onderspit (2-3 nederlaag). Bij Ajax O16 zijn Kayden Wolff en Don-Angelo Konadu in aanvallend opzicht de smaakmakers, iets wat ook zeker gezegd kan worden van de zich goed ontwikkelende spits Skye Vink. Van Vink is het nog onzeker of hij met Ajax O16 of O17 meespeelt. Verder kan er bij Ajax O16 gelet worden op de talentvolle verdediger Lucas Jetten en controlerende middenvelder Avery Appiah.

Ajax O15 - NAC Breda O15 | 10:00 uur

De vroege vogels onder ons kunnen op zaterdagochtend op Sportpark de Toekomst genieten van Ajax Onder 15, dat het opneemt tegen NAC Breda O15. Wedstrijden van Ajax O15 staan vaak garant voor doelpuntenspektakels, maar eerder dit seizoen kwamen de Amsterdamse talenten op bezoek bij NAC Breda desalniettemin niet verder dan 1-1.

Zaterdag zal de ploeg van trainer Mischa Salden het er logischerwijs beter vanaf willen brengen. Veel ogen zullen daarbij gericht zijn op de creatieve middenvelder Rick Luijer en de multifunctionele Haniel Pereira da Gama. De laatstgenoemde is dit seizoen met zes goals uitstekend van start gegaan. De aanvoerder van Ajax O15 speelt normaliter als linksbuiten, maar de laatste weken kwam hij opvallend genoeg ook als rechtsback, linksback en middenvelder in actie. Met Jahyendrow Amour beschikt Ajax O15 tot slot over een talentvolle en aanvallend ingestelde linksback.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties