Ajax C1 pakt Supercup

door Sander 6

Ajax C1 heeft de Supercup bij de C-junioren veroverd. Op de Toekomst was Ajax C1 met 2-1 te sterk voor Feyenoord C1. Na de eerste goede kans voor Ajacied Kenneth Aninkora nam Feyenoord C1 het heft in handen en Ajax mocht van geluk spreken dat de achterstand bij rust slechts 0-1 bedroeg. De Rotterdammers hadden in de eerste helft zeker vier keer kunnen scoren.

Na de rust een sterker Ajax. Middenvelder Mink Peeters maakte de gelijkmaker en aanvoerder Carel Eiting besliste de wedstrijd door de 2-1 aan te tekenen. Eiting scoorde op aangeven van Kaj Sierhuis.

Opstelling Ajax C1:
Jeffrey de Lange; Timothy Fosu Mensah, Carel Eiting, Conner Blöte; Noa Benninga, Dani de Wit, Mink Peeters; Kaj Sierhuis, Jizz Hornkamp, Kenneth Aninkora. Invallers: Zian Flemming, Ramiz Zerrouki, Mees de Wit, Javairo Dilrosun.

Ajax A2 boekte in Sittard een 1-3 overwinning op Fortuna Sittard A1 en is nog in de race om door te gaan in het bekertoernooi. De laatste poulewedstrijd is tegen FC Utrecht A1.

Ajax B2 opende het bekertoernooi met een 1-0 overwinning op AV Emmen B1. In de poule zijn NEC/FC Oss B1 en FC Groningen B2 de andere tegenstanders van de Amsterdammers.

Ajax C2 oefende tegen VVV/Helmond Sport C2 en won eenvoudig met 5-0. (foto: ajax.nl)