Ajax boekt ruime oefenzege op Sparta Rotterdam

door Bart Veenstra 17

Bron Sparta Rotterdam

Ajax heeft woensdagmiddag een ruime oefenzege geboekt op Sparta Rotterdam. De Amsterdamse club won, zonder de afwezige internationals, met 3-0 van de club uit Zuid-Holland, zo meldt Sparta via de officiële kanalen.

Sparta Rotterdam laat via de officiële kanalen weten dat het eerste doelpunt al vroeg in de wedstrijd viel. Giovanni, normaliter speler van Jong Ajax, zette Ajax al in de zesde minuut op voorsprong. Ook Sparta liet zich zien, onder meer via hoekschoppen van Kenzo Goudmijn, maar niemand slaagde erin om de trekker over te halen namens Sparta.

De Rotterdamse club geeft aan dat Ajax vooral via Zakaria Labyad en David Neres gevaarlijk werd. In de veertigste minuut was het Perr Schuurs die uit een hoekschop van Neres kon binnen koppen.

Na rust was Sparta enkele keren gevaarlijk. Geschreven wordt dat de aansluitingstreffer in de lucht hing, maar dat die treffer mede door goed keeperswerk van Calvin Raatsie voorkomen werd. Een kwartier voor tijd wist Ajax het duel te beslissen. Ajax bleek snel in de counter, waarbij Amourricho Van Axel Dongen uiteindelijk voor de derde Amsterdamse treffer kon zorgen. Vlak voor tijd wist Raatsie met knappe redding nog een tegentreffer te voorkomen, terwijl Danilo in de slotfase twee keer op voormalig Ajacied Benjamin van Leer stuitte.

Raatsie; Mazraoui, Schuurs, Musampa, Salah Eddine; Warmerdam, De Waal, Labyad; Neres, Danilo, Giovanni.