Ajax bevestigt verhuur met optie tot koop van Dall aan Aarhus GF

door Bart Veenstra 1

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt verhuur met optie tot koop van Dall aan Aarhus GF

door Bart Veenstra 1

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met Aarhus GF overeenstemming bereikt over de verhuur van Eskild Dall. De Amsterdamse club meldt op Ajax.nl dat de verhuur van Dall per direct is en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2022. In de verhuur is optie tot koop opgenomen voor Aarhus GF.

De negentienjarige aanvaller heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2023. De Deen kwam in januari 2020 over van Silkeborg IF. In Amsterdam speelde Dall zijn wedstrijden voor Ajax O18. Een debuut voor Jong Ajax of Ajax 1 bleef uit.

Woensdag liet de sportief directeur van Aarhus GF, Stig Inge Bjørnebye, zich al uit over de mogelijke komst van Dall. 'Het is een opwindend talent', zegt hij. 'Onder enigszins bijzondere omstandigheden is er voor ons een kans ontstaan. Hun competitie heeft lange tijd stilgelegen vanwege de coronamaatregelen en mogelijk ligt er bij AGF Aarhus een oplossing. Eskild is een jonge speler die speeltijd nodig heeft en hij is een interessant talent waar we mee bezig zijn.'

Kweekvijver in teken van Dall

In de nieuwe Kweekvijver op Ajax Showtime gaat het donderdag over het vertrek van Dall. De Deen werd twee jaar geleden overgenomen van Silkeborg IF, maar een doorbraak bij Ajax bleef uit. 'Ajax heeft met Dall gegokt en verloren', zo valt te lezen in de nieuwe Kweekvijver.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties