Ajax akkoord met voorwaardelijke straf; club riskeert mogelijk thuisduel zonder publiek

door Bart Veenstra 142

Bron Ajax.nl

Ajax akkoord met voorwaardelijke straf; club riskeert mogelijk thuisduel zonder publiek

door Bart Veenstra 142

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de KNVB van een voorwaardelijke straf vanwege meerdere incidenten met het afsteken van vuurwerk in het afgelopen seizoen. Mochten er op nieuwe vergelijkbare incidenten plaatsvinden, speelt Ajax mogelijk een thuiswedstrijd zonder publiek.

Op de officiële website schrijft Ajax het volgende: 'Wanneer er opnieuw soortgelijke incidenten plaatsvinden hangt er een sanctie van het spelen van een thuiswedstrijd van Ajax 1 zonder publiek (indien mogelijk het verantwoordelijke deel van het publiek) in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB boven het hoofd.'

De voorwaardelijke straf heeft een proeftijd van twee jaar. In het afgelopen seizoen ging het onder meer voorafgaand aan De Klassieker mis. Vlak voor de aftrap van het duel tussen Ajax en Feyenoord werd er vuurwerk afgestoken, waardoor er zelfs een brandje ontstond. Ajax kreeg hier eerder al een boete van 17.500 euro voor.

Later in het seizoen werd er ook voorafgaand aan het kampioensduel met sc Heerenveen vuurwerk afgestoken. Voor de KNVB zou dit de druppel zijn geweest en zodoende volgt nu deze voorwaardelijke straf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties