Ajax vrouwen bereiken halve finale beker

door BartVeenstra 0

Ajax vrouwen bereiken halve finale beker

door BartVeenstra 0

Laatst geüpdatet

Het vrouwenelftal van Ajax heeft zondag de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In de kwartfinale werd FC Twente na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand nog 1-1, zo valt te lezen op de officiële website van Ajax.

Zo'n tien minuten na rust wisten de Ajax Vrouwen door een doelpunt van Marloes Pieëte op voorsprong te komen. Dit was in een periode waarin de Amsterdammers het betere van het spel hadden, maar verder was FC Twente over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. 'Of het verdiend is, daarover kun je twisten, maar we hebben er in ieder geval alles aan gedaan als team', vertelde trainer Ed Engelkes na afloop.

In de penaltyreeks wist Tessel Middag de vrouwen van Ajax uiteindelijk naar de halve finale te schieten. Daarin ontmoet het PSV, een tegenstander die Engelkes liever in de finale had gezien. 'Dit had een wedstrijd voor de finale kunnen zijn. Het had lekker geweest als we Buitenveldert hadden geloot, maar PSV is ook weer een mooie pot', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties