Zeefuik: 'Shirt van Huntelaar voor Te Wierik'

door Bart Veenstra 4

Zeefuik: 'Shirt van Huntelaar voor Te Wierik'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik is via zijn teamgenoot Deyovaisio Zeefuik aan het shirt van Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar gekomen. Opvallend, want de twee hadden het meerdere keren aan de stok met elkaar tijdens het duel van afgelopen zaterdagavond.

Zeefuik had het shirt ook graag zelf willen hebben. 'Maar het is voor Mike te Wierik. Mikes vader is een grote fan van Klaas', geeft de voormalig verdediger van Ajax tekst en uitleg in De Telegraaf. Bij Ajax mogen de spelers per seizoen twee shirts weggeven, waarna ze de rest zelf moeten betalen. 'Huntelaar verdient genoeg', grapt Zeefuik.

De ex-Ajacied was verder erg onder de indruk van zijn oude club. 'Dit is het sterkste Ajax dat ik me kan herinneren. We speelden defensiever dan normaal, maar hadden het alsnog heel moeilijk', zegt Zeefuik, die een penalty veroorzaakte. 'Er was heel licht contact, maar het was zeker geen duw, zoals de scheidsrechter zegt. De VAR had hem in mijn ogen moeten terugdraaien. Maar kennelijk speelt het in de ArenA dan toch mee dat hij acht minuten daarvoor al een doelpunt heeft afgekeurd', baalt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties