Woordvoerder Ajax: 'Sport en politiek scheiden'

door BartVeenstra 53

Woordvoerder Ajax: 'Sport en politiek scheiden'

door BartVeenstra 53

Laatst geüpdatet

Een woordvoerder van Ajax heeft tegenover AT5 laten weten dat sport en politiek gescheiden moeten worden inzake de aanstaande reis van de Amsterdamse club naar Qatar. Ajax belegt van 4 tot 12 januari een trainingskamp in het land in het Midden-Oosten.

Sinds de bekendmaking van dit trainingskamp is er veel te doen geweest omtrent de locatie. Tijdens de bouw voor de stadions voor het WK 2022 zijn er veel dodelijke slachtoffers - het precieze aantal is niet bekend - gevallen. Bovendien zouden de arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden hebben moeten werken. Amnesty International roept aandeelhouders dan ook op om vrijdagmiddag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering vragen te stellen over deze kwestie.

Op dit moment is het onduidelijk of er ook echt aandeelhouders vragen gaan stellen over de trip van Ajax naar Qatar. Amnesty International was eerder van plan om zelf aandelen aan te schaffen, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Het is wel duidelijk dat Ajax zich - de club heeft 73 procent van de aandelen in handen - weinig hoeft aan te trekken van eventuele vragen.

Tegenover AT5 geeft Ajax tekst en uitleg over de reis, waarbij het duidelijk naar voren komt dat sport en politiek gescheiden moeten worden. 'In januari zijn de omstandigheden daar het beste om optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Denk aan het weer, de velden, de accommodatie en de tegenstanders. En het is ons daar vorige keer goed bevallen. Dit jaar zijn wij uitgenodigd om aan een sterk toernooi deel te nemen, wat het naast de sportieve aspecten financieel ook interessant maakt.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties